Zestaw grający do golfa. Nokia dsp czy cos innego?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez winiarsko » 22 lut 2012, o 23:18

Witam, kupiłem sobie golfa XX jahre jest tam system nokia dsp lecz niepodłaczony wiec gra mi tylko 8 głosników pod moim radiem sony cdx gt450u. i teraz mam kilka pytan. Czy da sie podłaczyc te dsp pod te moje radio zeby to jakos grało czy lepiej zaczac robic nową 'instalacje'. Tak myslałem, ze skoro mam juz radio i jakis stary wzmacniacz sony xm c2000 to moze wystarczy wygłuszyc drzwi zainstalowac dystanse i dokupic jakies głosniki lepsze? i teraz pytanie jakie ? cena tak do 300 zł. Jedyne ktore wydają mi sie byc ok to hertz dsk 165 dobrze mowie? najlepiej jakby nie trzeba było podłaczac pod wzmacniacz no chyba ze lepiej było by z nim ? jak sądzicie co lepiej zrobic? kupwac głosniki i jakie czy próbowac podłaczac dsp ? Jak dla mnie to wolałbym wywalic te dsp, wygłuszyc drzwi i dokupic gosniczki podłaczyc pod radio i z czasem dokupic skrzynie do tego mojego wzmacniacza.
winiarsko
Czytacz

Postprzez przemo87 » 27 lut 2012, o 22:34

Żeby podłączyć DSP pod nie fabryczne radio trzeba kombinować bo z oryginalnego radia gamma które było przy dsp idzie sygnał bezpośrednio na wzmacniacz i dopiero na głośniki, jest to tzw. deck.... dla laika jest to ciężki temat, też tego nie ogarniam :-) więc musiał być troche przerobić instalacje żeby podpiąć swoje Sony pod DSP... i nie każdemu wystarczy granie tego zestawu, mi się podoba ale nowy zestaw na pewno bedzie grał lepiej....
przemo87
Badacz tematu

Postprzez maxx » 27 lut 2012, o 23:41

ja również mam ten zestaw i podłaczyłem ja pod inne radio , najlepiej zeby mialo 4 wyscia liniowe wtedy nie ma zadnych problemów i gra tak jak powinno a o to porada http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=233479 a wszystko zależy jak lubisz słuchać muzyki bo na dsp raczej nie dasz rady głośno , zgodze sie z przedmówcą ze dsp gra przyzwoicie ale oczywiscie rewelacji olbrzymiego basu nie ma ;)
maxx
Badacz tematu

Postprzez gniochu » 9 sie 2013, o 15:22

Witam.
Mam problem z DSP tzn. wsadziłem swoje radio Alpine CDA 9855 ori wyjałem bo jak dla mnie gra za słabo i póki miałem ustawione radio na 2 way było w miarę ok chociaż też było słychać dziwne przechodzenie dźwięku z głośnika na głosnik teraz mając właczony system 3way na radiu nie da się słuchać muzyki ponieważ co jakiś cykl głośniki jakby cichną i zaraz się podgłaśniają jak odłączyć to nieszczęsne DSP? Jak je ominąć? Co daje taki beznadziejny efekt sciszania?
gniochu
Berbeć

- - - złącza wojskowe

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio