Siemanko wszystkim
Na temat Car Audio troche poczytałem i jakieś tam względne pojęcie mam. Jednak chciałbym z wami się skonsultować a raczej posłuchać waszych propozycji odnośnie budowy systemu w moim autku.
Na początek opisze co chce mieć w swoim samochodzie. No więc tak radio jakie posiadam to Alpine CDA - 9854R i ono na pewno zostanie. Głosniki chcę tylko i wyłącznie z przodu (zestaw odseparowany) - w drzwiach basy na podszybiu tweetery. Do tego wzmacniacz, który chcę umieścic pod fotelem pasażera (został poprowadzony kabel zasilania po starym właścicielu). Do moich potrzeb słuchania żadnej skrzyni nie potrzebuje. Dodam, że drzwi mam wygłuszone.
W związku z tym pytania:
- jaki zestaw odseparowany mi proponujecie (sam myślałem o Hertz DSK 165) do 300 zł (dobrze by było, żeby zwrotnice z zestawu weszły w miejsce starych wysokotonowych, bo własnie tam chce je umieścić), powiedźcie rownież, które miejsce najlepiej nadaje sie do zamontowania zrotnic)
- jaki wzmak polecacie (żeby się zmieścił pod siedzeniem) do 300 zł
Jak widzicie kwota, jaka dysponuje nie jest zabójcza, ale myśle, że w tej cenie można by spokojnie coś sensownego wrzucic. Nie potrzebuje sprzętu takiego, zeby mnie słyszało pół wioski. Priorytetem jest ładny, czysty dżwięk. Głośność to sprawa drugorzędna. Głośniki wolałbym, żeby były nowe. Wzmak moze być używany. Czekam na wasze propozycje.