Witam wszystkich
Nazywam się Tomek, mam Golfa 3 z 1995 roku z silnikiem benzynowym 1.6, model 50kW (oznaczenie AEA), kolor: zielony metalik.
Moja wiedza na temat mechaniki samochodowej nie jest zbyt duża, ale coś tam umiem zrobić.
Wielu ludzi stara się, szczególnie starszy samochód, zmieniać i tuningować w różny sposób, dużo jest takich Golfów. Ja mam do tego inne podejście, chciałbym zachować mój samochód w jak najlepszym i ,przedewszystkim, najbliższym oryginalnemu stanie. Chciałbym, żeby mój samochód działał i wyglądał jak nowy i nie różnił się niczym od tego jaki był, gdy opuścił farbykę. Uważam, że wspaniałym widokiem jest starszy (nie koniecznie zabytkowy) samochód, który wygląda jak nowy
. A więc zamiast dodawać do samochodu jakieś dodatkowe części, ozdoby, naklejki staram się je raczej zdejmować, a zużyte części (nie tylko mechaniczne) zastępować nowymi, ale oryginalnymi, czyli takimi jak były tylko nowymi.
Mójego golfa kupiłem ponad 2 lata temu z Niemiec, był w bardzo dobrym stanie, naprawdę wyglądał jak nowy i naprawdę(
) nigdy nie miał wypadku (badany był urządzeniem), ale nawet wygląda tak, nie ma widocznej korozji, jest kilka niedociągnięć które chciałbym poprawić, ale powstały one w większości podczas mojego użytkowania. Jest też jedna wada mechaniczna, która jednak ujawnia się bardzo rzadko i tylko przy określonych warunkach, może kiedyś uda mi się narpawić też to.
Moje auto: Golf 3, 1995r., 1.6 benzynowy (AEA), Europe.