Witam
Na imię mam Damian i jakieś dwa miesiące temu kupiłem Golfa 3 GT 1.8 Specjal 90KM 93r w kolorze Dusty mauve LC5P, w dosyć dobrym stanie. Technicznie prawie ideał, blacharsko kilka wgniotów i trochę rdzy. Chcę odbudować to auto bo coś mnie podkusiło na stare lata i dodać parę elementów. Ogólnie dać mu drugie życie.
Do naprawy był szyberdach (już zrobiony, wymieniony na używany ale w idealnym stanie).
Technicznie wymieniłem tylko kilka drobiazgów w zawieszeniu i hamulce(klocki, tarrcze, przewody miedź) do przeglądu.
Blacha do wymiany to
drzwi prawe (kupiłem już od kolegi za 40zł nowe nigdy nie lakierowane)
błotnik przód prawy lewy (lewy ma antenę a chcę bez, więc albo szpachla, albo nowy. prawy rdza na dole przy listwie)
tylna klapa trochę rdzy niestety przy szybie (mam już używaną w idealnym stanie od drugiego GT po dzwonie)
jakieś drobne poprawki rdzy i delikatnych wgnieceń w okół auta, może razem z 7szt.
Dodatkowo kupiłem
pełną elektrykę z prowadnicami, plastikam, szyb i lusterek( mój jest manual)
tylni spoiler od wersji USA ze stopem
oryginalne VW alu nakładki na pedały
metalowe chromowane klamki wewnętrzne
pokrowiec na akumulator
metalowe rygielki drzwi
oryginalny podłokietnik ze schowkiem, lewarkiem ręcznego i trzymakiem
na puszkę z wersji USA
oryginalny trzymak puszek który montuje się zamiast wnęki za biegami, pod popielniczką też z wersji USA
emblematy golfIII z wersji USA
Oryginalna kierownica i mieszek biegów dostały już nawą skórę
Dodatkowo w planie jest
nowe felgi 15" J8 (mam teraz oryginalne BBS ale chcę takie jakie były w Porsche 911 (oczywiście wzór) pięcioramienne z szerokim rantem(już kupione) BBS sobie zostawię.
zawieszenie gwintowane(chcę go troszkę w dół)już kupione
kierunkowskazy boki i przód dymione
lampy przód projektory (tył mam dymiony Hella więc zostaje)
Nowe listwy progowe
Nowe dokładki zderzaków przód tył
nowy grill z dwoma paskami jak w wersji GTI
w środku wszystkie plastiki na desce i drzwiach, będzie hydrografika carbon
przednie siedzenia i kanapa dostaną nowy materiał, skóra zostaje
jak się uda dostać INDIGLO tarcze zegarów + inwerter
Golfik dostanie też nowy kolor. Prawdopodobnie niebieski metalik od Skody Oktawii RS(folia) lub zostanie ta śliwka (nowy lakier) do przemyślenia
wszystkie listwy, grill i lotka carbon hydrografika
nowe znaczki VW GT według własnego projektu
i to chyba tyle. Ile z tego wyjdzie zobaczymy