1,4 ABD a LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez krzysiek1992 » 18 lut 2013, o 22:56

nie zakladaj blosa proponuje bingo-m jedno z najlepszych u mnie na wartacie 1300-1400 nie zamula napewno :-D
krzysiek1992
Badacz tematu

Postprzez Opik » 19 lut 2013, o 01:06

krzysiek1992 napisał(a):nie zakladaj blosa proponuje bingo-m jedno z najlepszych u mnie na wartacie 1300-1400 nie zamula napewno :-D

1 sprawa - kolego, bingo M to jest sama centralka, więc tak czy tak potrzebuje w jakiś sposób ten gaz dostarczyć do kolektora ;)
2 sprawa - zakładam że masz do tej instalacji zwykły mikserek, więc proszę, miej litość i nie porównuj tego do Blosa nawet :lol:
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez k-m-r1 » 19 lut 2013, o 16:47

Opik, w trasie przy 105 obroty jakies 3400

zrób swoim trase 1 tys km w dzien to zobaczymy ile wyjdzie

swoim przy stałej predkosci i bez szału wyjdzie 8L
najmniej spalił mi prawie 7 jadąc nad bałtyk za TIRem i 70-85 max

bingo-m sam ogarniesz ustawisz podognie jak wiekszosc innyh instalacji

swoją sam ustawiłem i jestem pierwszy na swiatłach we WROCKU i potrafie przejechac ponad 400 km bez tankowani
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Opik » 19 lut 2013, o 17:38

k-m-r1, porownaj sobie osiagi 1.4 a 2.0 A teraz Ci powiem ze moj przy spokojnej ale nie zamulajacej jezdzie kolo stowy, gdzie bylo pare wyprzedzan, pali 8,5. Bawiac sie w ecodriving i zamule do 80 zobacze pewnie 7 z przodu.

I nie rozumiem tego zachwycania sie ze mozna samemu ustawic. To taki badziew jest ze co tydzien trzeba regulowac, ze to taki wazny aspekt? ;)

A tak swoja droga, to myslalem ze we Wrocku jezdza troche szybsze fury niz Golf 1.4, ale dzieki za wyprowadzenie z bledu ;)
Opik
Members

Postprzez krzysiek1992 » 19 lut 2013, o 21:33

Opik napisał(a):
krzysiek1992 napisał(a):nie zakladaj blosa proponuje bingo-m jedno z najlepszych u mnie na wartacie 1300-1400 nie zamula napewno :-D

1 sprawa - kolego, bingo M to jest sama centralka, więc tak czy tak potrzebuje w jakiś sposób ten gaz dostarczyć do kolektora ;)
2 sprawa - zakładam że masz do tej instalacji zwykły mikserek, więc proszę, miej litość i nie porównuj tego do Blosa nawet :lol:

kolego ja zakladam i wiem co zakladam bingo-m to jest caly komputer ktorego mozna podlaczyc pod kompa i ladnie wyregulowac a blos byl zakladany kiedys najwieksze glownooooo jakies jest na swiecie :-D
krzysiek1992
Badacz tematu

Postprzez Paweu » 19 lut 2013, o 21:44

Przypominam Panom jaki jest temat mających tu miejsce rozważań:

Michu! napisał(a):Witam:)
Czy ktoś orientuje sie ile moze kosztowac zalozenie LPG do tego silnika?
I czy warto w ogole gazowac ten silnik.. slyszalem, ze straszne spadki mocy sa w nich
:-(

Więc wypowiedzi w temacie mile widziane. ;-)

Pozdrawiam.
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez Opik » 19 lut 2013, o 22:06

krzysiek1992, no to zakładaj dalej takie badziewie i jeździj 1.4 palącym jak 2.0, a idącym jak 1.0 :hyhy: i pojeździj sobie kiedyś samochodem z dobrze wyregulowanym Blosem ;)

dobra, koniec off, Paweu_mk3 nie bij ;)
Opik
Members

Postprzez danny.tcz » 19 lut 2013, o 23:46

krzysiek1992, Paweu_mk3, k-m-r1 , bambo, krisss.79, prezesik25 jakie macie instalacje ??? na jakich podzespolach itp ????
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez k-m-r1 » 20 lut 2013, o 16:07

Opik, ok moje jest mułowate

a ile u Ciebie kosztuje rozrzad? u mnie pasek to 38 zł i w sumie wszystko
ciekawe ile zapłace jak mi cos strzeli w silniku a ile Ty ??

no ale nie o to mi chodzi kto ile i jak to kosztuje
mam swoje 1.4 mułowate i jak tam sobie nazwiesz ... dynda mi to

wracając do tematu i mojego "chwalenie sie ustawianiem BINGO -m
mianowicie wiele osób narzeka że objezdziła gaziaży i auto nie jezdzi jak ma smigac
dlatego zachecam do samodzielnej pracy i rozwijania sie bo koszty te same a jak kiedyś sie cos stanie to zaoszczedzisz a nie mechanik zkasuje 200 zł

ale Ty znow wyskoczysz że ktos ma kase na smiganie 2.0 to i na mechaniora nie oszczedzi ...
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Opik » 20 lut 2013, o 17:25

k-m-r1, no i tu Cię zaskoczę, bo do mechanika jechałem jak już naprawdę musiałem, bo nie miałem warunków/narzędzi/wiedzy jak coś zrobić. I serio, daleko jestem od rozumowania w stylu "oooo, mam 2 litry, jestem panem świata i reszta niech mnie całuje po stopach bo to biedota". Są ludzie którzy mają na pewno więcej kasy ode mnie, a śmigają połowę słabszym czy tańszym samochodem. Bo im to wystarcza po prostu. Ja przy swoim dłubie, dlatego że lubię mieć wszystko idealnie, drażni mnie jakiekolwiek piszczenie, skrzypienie, czego pasażerowie nawet nie słyszą i dziwią się że jestem taki wyczulony na to. Ja nie oceniam ludzi przez pryzmat tego czym jeżdżą, czy co noszą.

Wracając do tematu. Bingo-M sam sobie wyregulujesz, no spoko, fajna opcja na pewno i można sobie w pewnym stopniu pokombinować samemu bez płacenia mechanikowi. Tylko że regulacja Blosa to podpięcie miernika spalin i regulacja dwoma śrubkami, która trwa 5 minut i kosztuje w markowym zakładzie BRC 30zł. Mój na Blosie miał przejeżdżone ponad 150 tys i dopiero po tym czasie zakupiłem zestaw naprawczy do blosa (membrana, gwizdek, sprężynka) i to nie dlatego, że coś się specjalnego działo, tylko dlatego że uważałem, że już pora na to. Efekt? W stylu mieszanym przy dynamicznej jeździe, gdzie wcześniej palił 10,5-11, teraz z przodu wyniku widzę 9kę. W trasie i to bez zamulania, tylko z wyprzedzaniem schodzę bez wyrzeczeń do niskiej 8. Myślę że jakbym pobawił się w ecodriving to z przodu byłoby 7. Więc osiągi 2.0 przy spalaniu 1.4 na Bingo-M. Teraz sobie pomyśl ile paliłby 1.4 na Blosie. 6 w trasie, 7,5 mieszany i maksymalnie 9 w mieście? Dodaj do tego idealnie równą pracę, zero zwłoki po naciśnięciu gazu, żadnych wystrzałów. Moim zdaniem Blos bije na głowę mikserki i tyle.
Opik
Members

Postprzez krisss.79 » 20 lut 2013, o 19:00

danny.tcz napisał(a):krzysiek1992, Paweu_mk3, k-m-r1 , bambo, krisss.79, prezesik25 jakie macie instalacje ??? na jakich podzespolach itp ????

Bingo M ,reduktor tomasetto Achilla czy jakoś tam :).
Ja tam wiem tylko jedno ,tez mam 1,4 czasem mnie wkurza brak mocy i wycie silnika przy 3 tys na 2 biegu,ale rekompensuje to wszystko spalanie i niska awaryjnosc auta ,mam golasa ,wiec nie ma sie tu co zepsuć,auto ma od 6 lat,i nastepne auto tez bedzie golf ale juz 1,8 2,0 ,bo radosc z jazdy jest o wiele wieksza :-) . Brat ma Omege,tam sie dopiero dzieja cuda wianki ,juz chyba wszystko wymieniał : :-D .
Pozdro ;-)
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
krisss.79
Badacz tematu

Postprzez krzysiek1992 » 20 lut 2013, o 21:27

nie bede tu sie wypowidal jak ktos wie lepiej ktory nie zakladal nigdy bingo-m ja zakladam klietom i nie narzekaja na nic wiem lepiej kazdy z was ma swoja teorie nie mam zamiaru sie klocici z kim co nie ma zielonego pojecia taka jest prawda i nie bede jej ukrywal :-)
krisss.79 napisał(a):danny.tcz napisał/a:
krzysiek1992, Paweu_mk3, k-m-r1 , bambo, krisss.79, prezesik25 jakie macie instalacje ? na jakich podzespolach itp ??
ja teraz wywalilem jakis mialem elpigaz i wsadzilem sobie bingo-m i spalanie w granicach 8-9,5 miasto-trasa a sama strasa przy 100-110km okolo 8,5 mocny jest jak ktos umie wyregulowac a jak komus nie idzie maszyna niech wymieni filterek gazu i regulacjia i maszyna pojdzie jak strzala
wiec OPIK ty sie nie znacz tyle ci powiem POLECAM BINGO-M jak cos pisac na pw. i wszystko wyjasnie temat mozna zamknac :cisza:
krzysiek1992
Badacz tematu

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)