1.4 ABD przedłużenie rurki od zimnego powietrza ?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez RamboSS » 29 mar 2013, o 13:21

fotek nie mam i niestety już nie zrobie bo żegnam sie z abd'dziakiem ale... jeśli bd trzeba to moge postarać sie zobrazować co i jak zmodziłem i mam nadzieje że i wam sie bd na tym przyjemniej jeździć ;) zabieg jest dość prosty :
-wycinamy kartonik na długość jakiej chcemy sobie zrobić ściankę...
-staramy sie uformować go tak by idealnie przelegał do częśći zaznaczonej kreską czarną Obrazek (ja formowałem wilgotną ręką jak wyschło było elegancko ułożone do tej ścianki)
-ofoliowałem ten karton i zacząłem babranine z żywicą i włóknem szklanym
-wyschniętą ścianke trzeba nawiercić ( w karoserii są 2 śrubki ) ,nakręciłem nakrętki
- ostatni krok uszczelnienie i rurku z doprowadzeniem zimnego powietrza u mnie z nadkola...
uszczelniałem pianką do okien...okleiłem okleiłem a później po troszku wycinałem dotąd aż bd idelanie przylegało min do maski...
to tyle w tym temacie i na temat tej roboty...jeśli ktoś będzie bardzo chciał moge pomóc sie tym zająć bo samej roboty bez czekania aż "sie zeschnie" jest góra 40 minut :) różnice czuć szczególnie kiedy jeździm dużo po mieście :)
RamboSS
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)