1.6 ABU prawidłowe ustawienia dla STAG 50

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Seba1992 » 30 mar 2013, o 23:56

Witam, mój golfik 1.6 ABU pali 14 l gazu na 100km, ile benzyny nie sprawdzałem ale też sporo. Silnik jest po kapitalce, instalacja gazowa ma 2 lata i może 10000km jest na niej zrobione. sterownik to stag 50 reduktor lovato. Chciałbym sam ustawić sobie tą instalke ponieważ ostatnia wizyta u gaziarza nie wiele dała a tylko skasował mnie 50zł. Bardzo prosiłbym jeśli ktoś dysponuje prawidłowymi ustawieniami dla staga 50 dla tego silnika, to żeby je tu zamieścił. Poniżej moje ustawienia:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5db ... 816eb.html
Seba1992
Berbeć

Postprzez pablomed » 31 mar 2013, o 00:21

Seba1992, nieostra fotka, tyle widze że TPS masz od 5-0 zamiast od 0 do 5 i opcja otwarcia nie włączona (nie otwiera się dodatkowo po przekroczeniu progu napięcia TPS) Nie widzę pozycji przełączania czy 30 (za mało ) czy 80 (ok powinno być) . Niema uniwersalnych ustawień os silnik ponieważ każdy reduktor jest trochę inaczej ustawiony, poczytaj o wstępnym ustawieniu reduktora: możesz np dać pozycję przełączania na 80 i przy takowej kręcić śrubą na reduktorze aż stwierdzisz falowanie sondy
Możesz też na początek skorzystać z autoadaptacji przecież instrukcja jest bardzo czytelna i dobrze wszystko objaśnia. https://docs.google.com/viewer?docex=1& ... rukcja.pdf
Daj lepsza fotkę
pablomed
Members

Postprzez Seba1992 » 9 kwi 2013, o 17:27

Sory że tak długo nic nie pisałem, ale czasu brakowało, chodzi mi o ustawienia takie jak typ cewki, jaka powinna być ustawiona emulacja sondy itp. co do ustawień aktuatora poprosiłbym o jakies wytyczne co do ustawień co powinno być większe od czego i mniej więcej w jakich okolicach, wiadomo że dokładna regulacja to już kwestia indywidualna.
Seba1992
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)