1.6 B+G 1993r.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

1.6 B+G 1993r.

Postprzez SkoliMecO » 7 gru 2009, o 22:25

[center]Witam Wszystkich![/center]
Mam problem ze swoim Golfem - nie mogę odpalić go na benzynie (wtrysk 1-punktowy), na LPG odpala bez zarzutów. POWYMIENIAŁEM w aucie takie rzeczy jak:

[center]- świece
- przewody
- filtr paliwa
- pompę paliwową
- rozpylacz we wtrysku bo stary się spalił
[/center]
SPRAWDZAŁEM kopułkę, czy wszędzie dochodzi prąd, posprawdzałem bezpieczniki i chociaż wszystko działa, problem jest ciągle jest ten sam. Może do przewodów paliwowych dostaje mi się powietrze i mam słabe ciśnienie przez co benzyna nie dochodzi do wtrysku. Podczas wymiany filtra paliwa wyjmując stary filtr pękł mi kawałek przewodu, nie miałem pojęcia jak go przedłużyć i nasadziłem go na końcówkę filtra na którą ledwo co wszedł bo mało miejsca zostało w przewodzie po odcięciu pękniętej końcówki zacisnąłem opaską tak żeby paliwo nie uciekało. Może to właśnie jest przyczyną tej awarii. A może to jakiś błąd w komputerze. Nie wiem już sam co jest przyczyną :(
Dlatego proszę o pomoc i z góry dziękuje.
SKOLIM™
SkoliMecO
Berbeć

1.6 B+G 1993r.

Postprzez K@mil » 7 gru 2009, o 22:27

slychac pompe paliwa jak sie wlacza ? bo to moze byc jej wina :) (ja mam takie cykniecie jak odpalam na benzynie, to znaczy ze zyje :P )...
powiedz mi kreci kreci odpala i gasnie czy wogole nie odpali ? bo jak nie odpali wogole to znaczy ze paliwo nie dochodzi :mrgreen:
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez SkoliMecO » 7 gru 2009, o 22:41

Pompa działa :) Czasami jest tak że kręcę i załapie ale od razu gaśnie a później to już w ogóle nie ma opcji na odpalenie, załapie na trochę benzyna się wypali i koniec we wtrysku sucho i lipa. A pompka pompuje bo rozkręcałem i sprawdzałem przy zbiorniku daje zdrowo a przy wtrysku ledwo co dochodzi czyli coś blokuje ale co?? może to ten filtr??
SKOLIM™
SkoliMecO
Berbeć

Postprzez pablomed » 7 gru 2009, o 23:04

sprawdź tą opaskę co zakładałeś, może zesunęła się poza koniec króćca filtra i zacisnęła przewód.
pablomed
Members

Postprzez Ryjek » 8 gru 2009, o 16:10

mnie pompy nie sluchac wogole a wszystko dziala, wiec ciezko okreslic po dziweku. tez raz myslalem ze pompa bo jej slychac nie bylo, gdy auto odpalac nie chcialo, okazalo sie ze mam przewod paliwowy rozerwany nad kolektorem i w chwili rozruchu cala benzyna sie wylewala. ;d
Ryjek
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 8 gru 2009, o 16:21

jak benzyna bedzie mu uciekac to raczej poczuje :P
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)