Oj,Trójeczka..
Gdybyś nie był,jak to wynika z wpisu na twoim profilu,szczeniakiem co ma 22 lata i g...o wie,
to nie czepiał byś się do mojego nicka.
A żeś szczeniak, to czynisz inaczej.
A guzik znasz temat,za to jesteś wujek Dobra rada-to po pierwsze.
Dobra,koniec już wycieczek ad personam.
Faktycznie,doczytałem,że Kolega wymienił filtr,więc to odpada.
A to ważne,bo jak ma się kilku letnią instalację,to z butli do filtra wędrują różne syfy,więc trzeba to sprawdzać.
Silniczek krokowy potrafi zabrudzić się,zaciąć,zepsuć
Nie wiadomo po kiego doradzasz Koledze jego usunięcie, pewnie sam nie wiesz dlaczego..
Otóż silniczek krokowy w instalacji LPG ma w przypadku tego silnika rację bytu, o czym zapewne nie wiesz.
To tak-należy odwiedzić warsztat, który ma jakąkolwiek wiedzę nt. mieszalnikowych instalacji LPG celem diagnostyki i ewentualnie tylko regulacji.
Zakładam,że nie znasz zasady działania silniczka krokowego ani jego roli w tym układzie,więc nie będę się na ten temat rozpisywał..
A jest on istotnym elementem instalacji II gen. i sam w sobie nie jest złym rozwiązaniem,za to jego dysfunkcje/ zła regulacja mogą powodować efekty w postaci np. mulenia silnika.
Co bynajmniej nie znaczy,że należy pozbyć się silniczka krokowego.
To mniej więcej tak,jakby w twoim samochodzie wystąpił problem z monowtryskiem a ty,zamiast rozwiązać go- przerobiłbyś zasilanie na gaźnik-jakiegoś Pierburga z MK II.
Analogicznie-takie rozwiązanie zaproponowałeś Koledze.
Świadczy to tylko o twoim braku wiedzy i wyobraźni
To że sam chodzisz zimą w sandałach, nie znaczy że to jest dobre.
Bo nawet, jeśli jakimś cudem (jakim?) ustawisz idealnie,za pomocą zaworu dławiącego dawkę paliwa (LPG) na biegu jałowym, to czy np.przy np. 3000 obr/min silnik nadal będzie dostawał tyle paliwa,ile trzeba?
Jak to zweryfikujesz?
(pewnie z układu fusów w kubku po kawie..)
Ps. A twój sposób jest tak skuteczny jak "zdrowaśki" na czarną ospę.
Obawiam się,że na mnie nie zarobiłbyś ani grosza, bo nie masz wiedzy,za toś wyszczekany jak wiejski pies łańcuchowy ( to odnośnie "siedzenia cicho").
Nie mam GG ale coś trzeba było wpisać..