1,8 lpg zimny kiepsko jedzie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez drlubicz » 18 lis 2011, o 23:38

witam wszystkich serdecznie , po dość krótkich poszukiwaniach nabyłem golfa 3 1,8 z lpg, normalne jeżdżę inną marką. Potrzebowałem dupowozika z gazem na dojazdy do pracy, mile się zaskoczyłem bo golf okazał się bardzo fajnym autem. W sumie to oprócz tego ze nie wiem gdzie się włącza halogeny to mam tylko jeden problem z autem.Jak auto jest zimne to ma taka dziurę miedzy 1000 a 2000 obrotów ze ciężko ruszyć i jest bardzo słaby i przy zmianie biegów gdy odpuszczam gaz auto szarpie , nie ma znaczenia czy na benzynie czy na gazie , zawsze zachowuje się tak samo. Jak auto się zagrzeje wszystko jest pięknie. Gdzie szukać przyczyny ?
drlubicz
Czytacz

Postprzez paxstor » 18 lis 2011, o 23:43

drlubicz, halogeny włączasz przełącznikiem od świateł przekręcasz i wyciągasz do siebie :) co do mocy to wymieniałeś może świece, przewody, kopułkę albo coś z tego rodzaju? możliwe ze to to będzie przyczyną
paxstor
Members

Postprzez drlubicz » 18 lis 2011, o 23:59

paxstor napisał(a):drlubicz, halogeny włączasz przełącznikiem od świateł przekręcasz i wyciągasz do siebie :) co do mocy to wymieniałeś może świece, przewody, kopułkę albo coś z tego rodzaju? możliwe ze to to będzie przyczyną

wszystko niby jest wymienione ale to co się dzieje u mnie ma wyraźnie coś wspólnego z temperaturą bo jak się zagrzeje to jest miodzio
drlubicz
Czytacz

Postprzez paxstor » 19 lis 2011, o 00:05

drlubicz, a wiesz co sprawdź jeszcze czujnik temperatury sterujący kompem , było już coś o tym na forum z tego co pamiętam musisz poszukać
paxstor
Members

Postprzez drlubicz » 25 lis 2011, o 10:33

okazało się że jak instalacja jest ustawiana automatycznie czyli ze odpalam auto razem w włączonym gazem to mimo ze auto odpalało na benzynie to puszczało tez trochę gazu i się silnik zalewał, przestawiłem teraz tak ze przy odpalaniu gaz jest całkiem odcięty i wszystko gra , jest tylko taka mała niedogodność ze po odpaleniu auta muszę sam włączyć instalacje gazową ale to pikuś
drlubicz
Czytacz

Postprzez pablomed » 30 lis 2011, o 00:05

Napewno nire jest to kwestia ustawień tylko awaria. Niema takiego ustawienia zeby ciągnął LPG jeśli zapalasz na benzynie. Więc albo elektrozawór nie trzyma, albo usszkodzona elektronika, albo jakiś błąd w podłączeniu kabelków
pablomed
Members

Postprzez drlubicz » 30 lis 2011, o 19:57

elektrozawór puszczał gaz jak się odpalało auto na benzynie z opcja automatycznego przełączenia się na gaz
drlubicz
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)