Zakupiłem golfa z 2.0 8v , niewiem jakie oznaczenie silnika gdzie to sprawdzić ? na pokrywie rozrządu jest zmazane w bagażniku niema wlepy..
W golfie jest instalacja LPG nie wiadomo jaka , kumpel powiedział że to 3generacja bo ma elektroniczne zawory , komputerek , i emulator sondy . Założyłem filtr stożkowy ( objętość dolotu jest mniej więcej taka sama , tylko że teraz trochę dłużej trzeba kręcić zanim odpali zimny..
właściciel odk którego kupiłem zadużo niewiedział o lpg bo mniał krótko ten samochód . byłęm na stacji diagnostycznej i miałem właczone tak że jest niby lpg na guziku (odpalam przygazuję i właczy lpg wtedy na stacji sprawdzili i w spalinach nie było lpg (sprawdziłęm i niema odcięcia zapłonu więc silnik chodzi na gazie , przełaczyłem na benzynę (bylo odciecie na wysokich obrotach) a w spalinach wtedy pokazało że jest lpg , więc już nic nie wiadomo , przełącznik ma 3 położenia , niewiem teraz co i jak sprawdzić ?
Czy jak zamontowałem stożek to trzeba na kompie wyregulować lpg ?
Jak wytnę katalizator dam rurę i przed ostatniu tłumik też wywalę to znowu trzeba wyregulować LPG ? Napiszcie czy w tym silniku można wyciąć katalizator i prezd ostatni wydech zostawiajac tylko ostatni tłumik (jest nowy seryjny) ?