Gesiu_15 napisał(a):też bym tak zrobił bo masz jakiś szajs, ja na 2E na Blosie mam sporo niższe spalanie
Co nie zmienia faktu ze masz duzo lzejsze auto, syncro hatback
wazy 1200kg, kombi jeszcze wiecej, doloz naped i 200kg masy dodatkowej i wtedy porownuj ze swoim
Syncro kombi waży waży 1398kg, mój z instalacją i tym co wożę waży 1550.
17l to mi spalił przy katowaniu, dzisiaj wyszło mi w cyklu mieszanym koło 10l przy spokojnej jeździe.
No to spalił normalnie moim zdaniem. Coś może być nie tak z dawkowaniem na wysokich obrotach, stąd przy pałowaniu taki wynik. To jest ciężki samochód z napędem który stawia dużo większy opór więc Gesiu_15 się tak nie jaraj
podjedź na regulacje to będzie wszystko jasne, bo takie gdybanie na forum to wiesz
Chyba tak zrobię, dzisiaj sprawdzałem sondę, na VAGu działa ok i na benzynie i na gazie, napięcie się zmienia w zakresie 0.2 do 1.3V, masa adaptacyjna i próbkowanie sondy jest tez jest ok.
Mimo to po dłuższej jeździe zapisuje się błąd 537 w dwóch wersjach 18-00 mieszanka za uboga i 19-00 mieszanka za bogata. Tylko nie mogę wychwycić momentu w jakich warunkach się one zapisują, podczas jazdy z VAGiem jest ok.