Moderator: Moderator
tak się dzieje jak masz stary układ zapłonowy, czyli kable, które mają przebicie i kopułka. Wg mnie wymiana kabli, kopułki i palca powinny pomóc.krisss.79 napisał(a):Problem w tym ze auto gdy jest okolo 8C lub wilgotno gasnie gdy przelaczam na lpgi
krisss.79 napisał(a):pozniej ciezko jest odpalic auto.
krisss.79 napisał(a):Zauwazylem ze obroty na gazie lekko faluja gdy silnik zimny,na benzynie tez sie to czasem zdarza.
prezesik25 napisał(a):tak się dzieje jak masz stary układ zapłonowy, czyli kable, które mają przebicie i kopułka. Wg mnie wymiana kabli, kopułki i palca powinny pomóc.
prezesik25 napisał(a):Nie masz założonej emulacji sondy lambda
prezesik25 napisał(a):Problem leży w starych kablach jak pisałem wyżej lub w nieszczelnym układzie dolotowym - podstawa wtrysku.
krisss.79 napisał(a):prezesik25 napisał(a):tak się dzieje jak masz stary układ zapłonowy, czyli kable, które mają przebicie i kopułka. Wg mnie wymiana kabli, kopułki i palca powinny pomóc.
Kable jak i swiece byly wymienione jakies 10 tys temu na kable BERU i swiece NGK, kopułka i palec wymienione z 2 tys temu na BERU wiec nie wiem czy juz maja przebicie,po odpaleniu auta ,jak jade nie przerywa ani nie szarpie wiec to moze nie to.prezesik25 napisał(a):Nie masz założonej emulacji sondy lambda
Gazownik powiedzial ze jest, zresztą jakies kable ida do sondyprezesik25 napisał(a):Problem leży w starych kablach jak pisałem wyżej lub w nieszczelnym układzie dolotowym - podstawa wtrysku.
Ok,ale dziwne ze przed zalozeniem gazu nie bylo tego problemu?,jak przelaczam z beny na gaz podczas jazdy to auto nie gasnie,tylko na jalowym,podstawe wtrysku sprawdzalem ruszajac go na boki i kultura pracy silnika sie nie zmnienia
PabloSBT napisał(a):sprawdź w bingo m jaki masz czas nakładania paliw ustaw 0,4 a wstępny czas otwarcia zaworu 1s u mnie jak było nakładanie paliw 1s to mi gasł jak był zimny a jak był ciepły to spadały obroty prze przełączeniu po czym powracały do normy
krisss.79 napisał(a):PabloSBT napisał(a):sprawdź w bingo m jaki masz czas nakładania paliw ustaw 0,4 a wstępny czas otwarcia zaworu 1s u mnie jak było nakładanie paliw 1s to mi gasł jak był zimny a jak był ciepły to spadały obroty prze przełączeniu po czym powracały do normy
Dzieki chlopaki za pomoc
PabloSBT, Ile kosztuje interfejs do BINGO M,bo niechce mi sie jechac do tych pseudo fachowcow którzy zaangazowanie wykazywali tylko przed zalozeniem instalki
krisss.79 napisał(a):PabloSBT, Regulacje mam na razie darmowa bo instalacja jest na gwarancji,ale wkurza juz mnie jeżdżenie do nich bo reguluja mi ta instalke jakby lache robili
Pozdrawiam i jakby co to bede sie was pytac
[ Dodano: 2011-05-02, 23:20 ]
Dodam ze dzisiaj jechalem na benie i gdy ruszylem z pod swiatel silnik tak jakby stracil moc i zgasl,w nocy padalo wiec sprawdze te kable
[ Dodano: 2011-05-03, 11:01 ]
Panowie czy ten interfejs bedzie pasowal do mojego BINGO M http://allegro.pl/interfejs-gazu-lpg-us ... 76725.html
krisss.79 napisał(a):PabloSBT, ma taka wtyczke
http://img814.imageshack.us/i/dsc00149h.jpg/
[ Dodano: 2011-05-04, 18:59 ]
Bedzie pasowac?
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości