Aparat zaplonowy ! pomocy ..

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez adam3046 » 13 paź 2012, o 15:04

witam nie mogle znalesc tego tematu nigdzie wiec musze go zalozyc . wiec mam problem z moim golfikiem tzn. przy aparacie zaplonowym jest taka wtyczka ZDJECIE ( http://imageshack.us/photo/my-images/5/ ... onowy.jpg/ ) ona sie rusza jezeli nia porusze to golf gasnie odpale ponownie skacza obroty strasznie .zgasze go i jest ok ! moje pytanie do was jest nastepujace ; jak wymienic ta wtyczke ?, czy sie da ? , jak sie to zanywa ?, czemu tak sie dzieje .i prosze o inne rady . dzieki za odp pozdrawiam
adam3046
Czytacz

Postprzez trollu » 13 paź 2012, o 15:47

to czujnik halla, jest przykręcony na 2 śruby z tego co pamiętam, ściągnij kopułkę, może będzie tyle miejsca żeby go dokręcić. żeby go wymienić trzeba wyciągać aparat zapłonowy i go rozebrać
czujnik halla wysyła ECU dane o obrotach silnika, jeżeli go ruszysz a ma luz to po przestawieniu nie sczytuje poprawnie obrotów i dlatego takie cyrki.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez prezesik » 13 paź 2012, o 18:01

Mogły też styki zaśniedzieś lub przerwał się kabelek w izolacji, dlatego nie łączy i takie szopki.
prezesik
Members

Postprzez adam3046 » 13 paź 2012, o 19:12

dzieki chlopaki juz cos konkretnego wiem w wolnym czasie zajme sie tym problemem temat uważam za zamknięty ! pozdrawiam
adam3046
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)