Aparat zapłonowy

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Aparat zapłonowy

Postprzez raff » 1 lut 2014, o 21:54

Proszę o podpowiedź.
Mam uszkodzony aparat zapłonowy, jest pęknięte plastikowe kółeczko które łączy aparat z wałkiem rozrządu a ponadto mam spory luz na osi do której jest przymocowane to kółeczko i palec. Chciałbym wymienić cały aparat zapłonowy na nowy zamiennik w "normalnej" cenie a nie za 500-600 zł. Znalazłem 030905205AB za ok 120 zł z tym że w moim autku jest 030905205AA i nie wiem czy podejdzie. Niby różnią się tylko tą ostatnią literką i jak czytałem dotyczy ona umiejscowienia wtyczki halotronu więc nie powinno być problemu z tym że wedle niektórych wpisów w necie problem jest, to znaczy nie można odpowiednio ustawić zapłonu.
Proszę o pomoc w rozwikłaiu zagadki.

Dziękuję z góry i posdrawiam.
raff
Czytacz

Aparat zapłonowy

Re: Aparat zapłonowy

Postprzez Adrian94 » 1 lut 2014, o 22:16

raff napisał(a):Proszę o podpowiedź.
Mam uszkodzony aparat zapłonowy, jest pęknięte plastikowe kółeczko które łączy aparat z wałkiem rozrządu a ponadto mam spory luz na osi do której jest przymocowane to kółeczko i palec. Chciałbym wymienić cały aparat zapłonowy na nowy zamiennik w "normalnej" cenie a nie za 500-600 zł. Znalazłem 030905205AB za ok 120 zł z tym że w moim autku jest 030905205AA i nie wiem czy podejdzie. Niby różnią się tylko tą ostatnią literką i jak czytałem dotyczy ona umiejscowienia wtyczki halotronu więc nie powinno być problemu z tym że wedle niektórych wpisów w necie problem jest, to znaczy nie można odpowiednio ustawić zapłonu.
Proszę o pomoc w rozwikłaiu zagadki.

Dziękuję z góry i posdrawiam.

Odnośnie aparatu ja mam chyba z 3 oczywiście sprawne,mogę sprawdzić numery jak byś był zainteresowany.
Adrian94
Czytacz

Postprzez prezesik » 1 lut 2014, o 22:29

Aparaty zapłonowe są identyczne w silnikach 1.4 ABD/AEX i 1.6 ABU/AEE/AEA itp... sam przekładałem od brachola z 1.6 AEE, a do niego zakladałem od swojego 1.4 ABD.
prezesik
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)