Auto odpala na benzynie, gdy przełanczam na gaz gaśnie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez kulik » 18 wrz 2009, o 16:08

Pytanie mam zwiazane z tematem a konkretniej jaki może być tego powód?
Dla jasności na benzynie jeździ w porzadku, na gazie nie ma mowy gdyż od razu gaśnie.
pozdrawiam
kulik
Czytacz

Postprzez K@mil » 18 wrz 2009, o 17:10

1)..zmień najpierw filterek gazu... + regulacja odrazu. Sprawdz tez bezpiecznik od instalacji
http://www.golf3.pl/topics36/bardzo-uby ... t20995.htm
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Ciosiu » 18 lis 2009, o 23:42

Witam Sprawdz Czy On Napewno Sie Na ten Gaz Przelancza Bo Ja Mialem TO Samo Poszedlem Do Magika Od Gazu Wymienil Mi Cala Instalacje Elektryczna Komputer Sterujący itp. na Zwykla Centralke I Od tamtej Pory Smiga jak Trzeba :))
Ciosiu
Berbeć

Postprzez kruchy_ » 19 lis 2009, o 01:08

sprawdz kable przy zaworach... jeden przy butli, drugi pod maska, jesli nie odlaczyl sie ktorys, to szlamem mogl sie zakleic... rozebrac i wyczyscic
kruchy_
Badacz tematu

Postprzez darkmen21 » 19 lis 2009, o 10:07

JA również stawiam na regulację i wymianę filtra, miałem to samo i po regulacji było ciacia 8-) , ewentualnie jak to nic nie dam to kable i swiece
darkmen21
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Postprzez BORYSKA » 19 lis 2009, o 16:50

U mnie blokował się elektrozawór przy reduktorze. W jego wnętrzu uzbierał się jakiś czarny szlam który skutecznie go blokował. Słychać było jak odbijał elektrozawór przy butli i przy filtrze, natomiast ten przy reduktorze skutecznie blokował dopływ gazu. Pomogło czyszczonko. A już chciałem centralkę wymieniać... :wsciekly:
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Postprzez kruchy_ » 19 lis 2009, o 17:42

wydaje mi sie ze niemozliwe jest zapchanie filtra tak z dnia na dzien... na prawde cienkiego gazu musialbys zalac...

swiece i kable odpadaja bo na benzynie chodzi... a z doswiadczenia wiem ze gaz jest mniej wymagajacy
kruchy_
Badacz tematu

Postprzez Skubi » 19 lis 2009, o 18:15

Na gazie świece i kable muszą być w lepszym stanie niż na benzynie.

Podjedz pod kompa i sprawdź czy działa ci krokowiec przy gazie ( nie wiem jaką masz instalacje). Może zalewa ci silnik gazem. Sprawdź tez sondę lambda.
Skubi
Czytacz

Postprzez BORYSKA » 20 lis 2009, o 08:25

Po pierwsze sprawdź czy elektrozawory dostają sygnał z centralki po przełączeniu na LPG. Jeżeli się nie otwierają to niemożliwa jest jazda na gazie i po przełączeniu z PB na LPG samochód Ci gaśnie
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Postprzez Legionista » 20 lis 2009, o 21:22

ja stawiam na elektrozawór - mialem to samo - a okazal osei ze drucik od elektorzaworu spadl i dłupia przyczyna ... Co do filterka gazu to nie ma szans ze nagle sie zapchal syfem ...
Chyba ze zatankowałeś gaz u prywatnego kolesia co ma uj wie skad to mógl sie przestawic...
Legionista
Members

Postprzez mihał » 21 lis 2009, o 20:07

Ja jestem za przeczyszczeniem instalacji. Dokładniej parownika. Tam na dole jest taki zaworek (przynajmniej u mnie) trzeba go odkręcić i przekręcić rozrusznikiem (na gazie musi być) U mnie były tez takie objawy, instalacja zasyfiona. Jakość paliw w naszym kraju pozostawia wiele do życzenia niestety
mihał
Czytacz

Postprzez Champion's » 21 lis 2009, o 21:03

a przy jakiej temp. przelanczasz na ten gaz ?? sprawdz czy jak silnik jest rozgrzany np 90 stopni i wtedy przelacz jak zalapie na gazie znaczy ze membrana jest juz do wymiany ale jest tez inny sposob na to tylko dlugo musial bym tlumaczyc wiec najpierw sprawdz to i daj znac mialem ten sam problem i obeszlo sie bez kosztow teraz noralnie mi sie przelancza bez problemow
Champion's
Czytacz

- - - https://constans.de/

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)