Witam, od pewnego czasu golf zaczął pracować bardzo dziwnie. Na początku pracował na wysokich obrotach (około 2500rpm) ale po zalaniu benzyny mu to przeszło (chociaż prawdopodobnie nie to było przyczyną). Załączam filmik jak golf pracował jak był ciepły. Na benzynie wariował z obrotami a na gazie spokój. Teraz zszedłem go odpalić i coś się chyba jeszcze mocniej skopało. Na benzynie obroty trochę większe, na gazie jest to samo i sam się przełącza z gazu na benzynę a nigdy tego nie robił i nie da się wrócić na gaz.
Proszę o pomoc
http://youtu.be/IlLTbgv9aqU
[ Dodano: 2014-01-27, 20:53 ]
Dodam jeszcze że byłem się przejechać teraz i nie da się jechać na gazie. Przełącza na benzynę z tymi swoimi wahaniami obrotów i nie da się odpalić gazu. Na postoju owszem gaz chodzi.
[ Dodano: 2014-01-28, 18:10 ]
Na noc odpiąłem klemę i obroty wróciły do normy ale z gazem nadal coś nie tak. Bez znaczenia czy podczas redukowania czy przegazówki czy zmiany biegów czasem przełącza się na benzynę i co gorsza nawet tego nie słychać ani nie czuć a przełącza się. Posprawdzałem bezpieczniki gazu, zasilanie sterownika, parownika i reduktora, masa wszędzie jest. Możliwe jest, że niski poziom płynu chłodniczego powoduje brak chłodzenia w parowniku i temu się wyłączą? Trochę głupota bo raczej jest żeby go nagrzać a nie chłodzić.