benzyna i gaz naraz....?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Stealth » 4 cze 2009, o 19:14

Żeby pompka się nie zatarła przy rozruchu Seb - bo jak się włącza a paliwa nie ma to chodzi na sucho więc szybka droga do zatarcia (mi się to zdarzyło), a PB jest dla niej tym samym czym olej dla silnika.
Stealth
Members

Postprzez raf.sie » 4 cze 2009, o 19:20

seb napisał(a):a popka nie powinna chodzi caly czas???? sorrki moze sie myle ale tak mi sie wydaje, przeciez zawsze kazano mi wozic w baku 1/4 paliwa zeby pompa sie nie zatarla.

zwolenników aby nie chodzila jest chyba tyle samo co przeciwnikow :-)
jedni mwia ze jak bedzie chodzic caly czas to wkoncu stanie.(gdy jedziesz na gazie to pompka musi pracowac jak by to powiedziec mocniej..poniewaz cale paliwo musi wrocic spowrotem do baku..) a drudzy mwia ze jak nie bedzie chodzic to siadzie wtrysk.. tyle ze to chyba glupota wg mnie bo przeciez na gazie jak jedziesz wtrysk i tak nie pracuje.a nie powinno sie mu nic stac jesli bedziesz odpalal na benzynie i jezdzil kawalek tak jak wiekszosc chyba robi..

coz sie rozpisalem :lol: powiem tak ja sobie zalozylem jak mialm gaz i dobrze bylo :ok:
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Postprzez kleju » 5 cze 2009, o 11:35

dzieki wszystkim,na weekend bede sie bawil tym to napisze jak mi poszlo. a te gnizado,konektory iprzekaznik to dostane w sklepie motoryzacyjnym?czy gdzies indziej szukac oprucz allegro
kleju
Czytacz

Postprzez raf.sie » 5 cze 2009, o 11:37

no w jakimś dobrym dostaniesz. a nie to w jakimś "prądowym" :ok:
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 5 cze 2009, o 12:57

kleyu a ty nie masz sekwencji tylko II-generację?
pablomed
Members

Postprzez Legionista » 5 cze 2009, o 14:20

a popka nie powinna chodzi caly czas???? sorrki moze sie myle ale tak mi sie wydaje, przeciez zawsze kazano mi wozic w baku 1/4 paliwa zeby pompa sie nie zatarla.

Własnie nie wiem i dlatego pytam sie
Legionista
Members

Postprzez pablomed » 5 cze 2009, o 19:37

typowo chodzi cały czas, ale często montuje się przekaźnik odcinający ją podczas pracy na LPG. Mntażyści raczej tej modyfikacji sami z siebie nie robią, tylko na życzenie klienta, albo ludzie sami sobie zakładają. Ma to plusy i minusy, ale o tym już było nie raz.
pablomed
Members

Postprzez dziabi3 » 6 cze 2009, o 11:39

kolego ale takie pytanko ile ty jeździsz a raczej ile razy dziennie jedziesz na benzynie

bo te 40 litrów benzyny na 2 tys km to normalne jeżeli kilka razy dziennie jedziesz na pb te 500 a 1000

ale pod warunkiem ze kilka razy dziennie jedziesz na pb

dla przykładu ja dziennie pokonuje 2 razy dziennie 1,5 km na pb czyli 3 km i muszę co jakiś miesiąc zalać 12 litrów pb a miesięcznie robię jakiś 1,5tyś km

ale nie licz ile tyś km robisz miesięcznie tylko ile razy odpalasz na pb

ale dobra do tematu wracają są 2 opcje albo odcięty prawidłowo wtryskiwacz leje i dość mocno a nawet okropnie

lub elektronika nie odcina prawidłowo wtrysku i powoduje częściowe otwieranie się

a w przypadku kiedy to wtryskiwacz leje to odcięcie pompy jest jakimś wyjściem ale raczej tymczasowym do momentu znalezienia na szrocie sprawnego wtrysku
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez kleju » 8 cze 2009, o 23:26

na benzynie dpalam dwa razy max 3, pablomed, nie mam sekwencji

[ Dodano: 2009-06-21, 19:34 ]
juz po problemie, emulator nie odcinal 2 wtryskow benzyny. nie zakladalem odciecia pompy paliwa bo gaziarz mi odradzil.
kleju
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)