benzyna i gaz naraz....?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

benzyna i gaz naraz....?

Postprzez kleju » 4 cze 2009, o 08:50

jest mozliwosc aby silnik chodzil na gazie i benzynie jednoczesnie? strasznie szybko ubywa mi benzyna, zatankowalem na fulla zrobilem 2 tys km i juz weszlo na rezerwe. na benzynie praktycznie tylko odpalam i po przejechaniu 5000-1000m wrzucam mu na gaz... co to moze byc?
kleju
Czytacz

benzyna i gaz naraz....?

Postprzez raf.sie » 4 cze 2009, o 10:21

możliwe. jeśli masz go na pb i masz nieszczelny parownik to dodatkowo gaz bedzie szedl. zapal na pb i odlacz rure od gazu i zobacz czy bedzie jakas roznica. ale tu masz odwrotnie jak na gazie to ci pb ubywa to może nie odcina wtrysku, moze kabelki gdzies nie lącza
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Postprzez Stealth » 4 cze 2009, o 10:29

Ja miałem podobny problem bo na gazie paliwo też mi szło - gaziarze jednak sobie poradzili z tym, montując przekaźnik wyłączający pompę paliwa w momencie przełączenia na gaz. Wystarczyło.
Stealth
Members

Postprzez raf.sie » 4 cze 2009, o 10:37

Stealth napisał(a):Ja miałem podobny problem bo na gazie paliwo też mi szło - gaziarze jednak sobie poradzili z tym, montując przekaźnik wyłączający pompę paliwa w momencie przełączenia na gaz. Wystarczyło

to samemu lepiej zrobic :-) taniej przynajmniej no moze jakies 5zl wyjdzie ;-) a roboty nie jest duzo
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Postprzez seb » 4 cze 2009, o 11:59

Wiec napisz to co pamietam, jest taki "czarny kwadratowa kostka" w instalacji gazoweji to prawdopodonie ona jest winna, zajedz do gazownika zapytaj, ja obstawima ze to jest wlasnie to
seb

Postprzez raf.sie » 4 cze 2009, o 12:10

seb napisał(a):czarny kwadratowa kostka

no wlasnie mi tez o to chodzilo :-) to jest przekażnik ktory powinien odcinac pb gdzy sie przelaczy na gaz. samemu mozesz go sprawdzic
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Postprzez Legionista » 4 cze 2009, o 13:13

Sorrki za wcinanie sie
seb napisał(a):Wiec napisz to co pamietam, jest taki "czarny kwadratowa kostka" w instalacji gazoweji

Gdzie dokładnie sie znajduje ta kostka??
Bo mi pompka chodzi cały czas na gazie
Legionista
Members

Postprzez raf.sie » 4 cze 2009, o 13:27

tyle ze ta kostka to nie jest od pompy tylko od wtrysku. do pompy to trzeba oddzielna zalozyc
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Postprzez strzeliniasty » 4 cze 2009, o 14:11

a ja mialem to samo u siebie
auto odpalane na benzynie dodalem gazu i wg tego przelacznika od gazu widac bylo ze silnik przelaczyl sie z benzyny na gaz i tak jezdzilem
w pewnym momencie silnik zgasl po przejechaniu 20km i zdziwilem sie bo zatankowalem butle do pelna przelaczylem guzik i chcialem na benzynie odpalic a tu kicha benzyny nie ma
wlalem kilka litrow dojechalem do domu i wyciagnalem ten sterownik z guzkiem do przelaczania i ku mojemu zdziwieniu kostka ktora jest wpieta z tylu tego sterownika byla przepalona, wyczyscilem styki przylutowalem kabelki do sterownika i wszystko jest cacy
strzeliniasty
Members

Postprzez kleju » 4 cze 2009, o 16:18

a ten przekaznik to jak zalozyc?
kleju
Czytacz

Postprzez raf.sie » 4 cze 2009, o 18:05

google kolego google...........

http://nubira.autokacik.pl/porady/odciecie.html
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Postprzez seb » 4 cze 2009, o 19:06

raf.sie napisał(a):
seb napisał(a):czarny kwadratowa kostka

no wlasnie mi tez o to chodzilo :-) to jest przekażnik ktory powinien odcinac pb gdzy sie przelaczy na gaz. samemu mozesz go sprawdzic
tosmy sie zgadali:)

[ Dodano: 2009-06-04, 19:09 ]
Legionista napisał(a):Sorrki za wcinanie sie
seb napisał(a):Wiec napisz to co pamietam, jest taki "czarny kwadratowa kostka" w instalacji gazoweji

Gdzie dokładnie sie znajduje ta kostka??
Bo mi pompka chodzi cały czas na gazie

a popka nie powinna chodzi caly czas???? sorrki moze sie myle ale tak mi sie wydaje, przeciez zawsze kazano mi wozic w baku 1/4 paliwa zeby pompa sie nie zatarla.
seb

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)