bierze płyn chłodniczy -porada!!

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez arturo05 » 13 kwi 2009, o 14:06

Witam
Potrzebuje porady w sprawie golfika mojego znajomego, autko bierze płyn chlodniczy, przy odpaleniu potrafi niezle walnac z rury, jest to silnik 1.8 w gazie, niie bierze oleju i jest na mineralu, czy to juz uszczelka do roboty czy niekoniecznie? Do tego jadac w trasie z predkoscia ok 140 wlacza sie kontrolka oleju ktora po przegazowaniu gasnie .

Prosze o porade ;]
artur
arturo05
Czytacz

Postprzez prezesik » 14 kwi 2009, o 19:20

jednak trzeba będzie wymieniać uszczelkę pod głowicą, nie zapomnij też o splanowaniu głowicy. W tym przypadku uszczelka puściła miedzy kanałem wodnym a komorą spalania, wtedy oleju nie będzie brał tylko płyn. A strzał z rana jest od tego, że przez noc nagromadzi się trochę wody na tłoku, silnik tego nie przepali i jest "bum" w tłumik.
prezesik
Members

Postprzez arturo05 » 15 kwi 2009, o 00:29

aha no wlasnie tez tak sadzilem, jest tu gdzie instrukcja odnosnie wymiany uszczlki pod glowica?, jak macie to wrzuccie cos ;],
dzieki i pozdrawiam
artur
arturo05
Czytacz

Postprzez pablomed » 15 kwi 2009, o 09:39

arturo05, powoli, najpierw diagnoza potem leczenie. Na razie mało danych. Kontrolka piszczy, czyli spada ciśnienie oleju lub awaria układu sygnalizujacego. Więc co da ci zmiana uszczelki pod głowicą, jeśli na przykład Twój silnik wymaga jakiegoś głębszego remontu bo ciśnienie oleju spadło. Lepiej wybierz się z tym do kumatego mechanika który -pomoże dokładniej zdiagnozować problem, bo wydasz kasę na uszczelkę i robote głowicy i stracisz czas a efektu raczej nie będzie.
pablomed
Members

Postprzez dziabi3 » 20 kwi 2009, o 17:35

a morze masz walnięty czujnik a płyn ucieka gdzieś na warzech

bo jakby ci walnęła uszczelka to by ci puchły węże od spalin ... tak mi się wydaje

niech ktoś się jeszcze wypowie
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez prezesik » 21 kwi 2009, o 18:16

dziabi3 napisał(a):bo jakby ci walnęła uszczelka to by ci puchły węże od spalin ... tak mi się wydaje
prawdę mówiąc ja tez tak miałem jak mi spaliny w układ poszły...
prezesik
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)