bIG PROBLEM Z BENZYNA I LPG!!pomocy!!!

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez tris12 » 1 mar 2012, o 22:11

Witam mam Golfika 3 1.8gt 90km moj problem polega na tym ze kupilem nie dawno to auto posiada one gaz plus benzyne i wlasnie problem jest z ta benzyna...a mianowicie pobiera za duzo benzyny na gazie nie wiem czy to przy odpalaniu samochodu czy co nie znam sie bardzo 5l benzyny staracza mi na okolo 50km poczym benzyna sie konczy i samochod nie odpala.Mam prosbe czy moglby ktos pomuc i powiedziec gdzie moze byc problem.Pozdrawiam
tris12
Berbeć

Postprzez Mateo.B » 1 mar 2012, o 22:32

Witaj, silnik 1.8 , 90km niestety nie jest ekonomicznym silnikiem i właśnie dlatego poprzedni właściciel założył instalację gazową :) Jeśli chcesz, żeby mniej palił to zostaw go w garażu i przepalaj go raz na tydzień ;)

A może to po prostu jakaś prowokacja ?
Mateo.B
Czytacz

Postprzez trojeczkaGT » 1 mar 2012, o 23:57

tris 10 L na 100 km to normalny wynik przy tym silniku nic nie zrobisz.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 3 mar 2012, o 00:08

tris12, musisz się dowiedzeć czy przełączanie na LPG odbywa się dopiero po podgrzaniu silnika, zależnie od czujnika temperatury w reduktorze. Można to zlikwidować i wówczas zaraz po odpaleniu ne benzynie dodając gazu przełączysz na LPG, choć lepiej trochę podgrzać silnik. Jeśli niema tego czujnika a mimo to ciągnie tyle beny to znaczy że wtryskiwacz benzyny masz zużyty i kup cały dobry wtrysk całość na szrocie za stówkę dostaniesz.
pablomed
Members

Postprzez pietrasiak2 » 3 mar 2012, o 07:53

Mam pytanie jak przeliczasz km na pb i lpg? PB pobierze więcej na zimnym silniku 10/100 nie ma tagedii . Może auto z garażu wyprowadzasz , bramę zamykasz i tu już masz zwiększone zużycie i średnia się podnosi . Temperaturę szybko łapie? :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)