Boczne luzy na aparacie zapłonowym

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez diora50 » 19 lip 2012, o 05:46

Witam wczoraj wymieniałem kopułke i palec ,zakładając palec zauważyłem że na osi rozdzielacza jest luz na boki około 4 mm .Szukam przyczyny sporego spalania co ciekawe nie pali mi dużo caly czas raz wyjdzie 9,5 lpg raz 12 .Pamiętam że jak jeszcze jeżdziłem maluchami ,poldkami to taki luz powodował nadmierne zużycie paliwa ,niezbyt równą pracę itp.Napiszcie czy moje podejrzenia zmierzają w dobrym kierunku i co ważniejsze jak wymienić aparat ,a dokładniej jak ustawić . :!: Golf 3 1,8 (55kv)

Kolega ma audi a6 2litrową na części powiedzcie czy aparat jest taki jak w golfie 1,8 wizualnie wygląda tak samo
diora50
Czytacz

Postprzez pablomed » 21 lip 2012, o 22:36

Przy tak ogromnym luzie może brakować części iskier i spalanie można by tym tłumaczyć, nie jest to pewne ale nie ma się co zastanawiać taki aparat jest do wywalenia, najwyżej wyjmij sobie z niego czujnik halla na zapas a sprawny kup na szrocie. Do 1.8 koło stóweczki dasz jest tego pełno
pablomed
Members

Postprzez diora50 » 22 lip 2012, o 07:50

Właśnie tak zrobilem zapłon ustawiony z lampą a o wynikach spalania napiszę za kilka dni ale silnik pracuje całkiem inaczej i mam nadzieje że pomogło
diora50
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)