Brak Mocny na LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez starscream » 2 kwi 2012, o 09:14

prezesik25 również podpinam się pod prośbę kolegów, czy można prosić o fotki? Mam taki sam silnik jak Ty, a u mnie jest podobny problem jak w temacie, wciskam gaz i auto wogóle się nie zbiera ,swoja droga mam wrażenie że im bardziej nagrzeje sie silnik tym coraz gorzej jedzie :-o
Gaz jest po regulacji i mimo to pali mi 14 L, w tygodniu auto idzie do mechanika bo już pomysły się skończyły, ciekaw jestem co on zrobi choć wolałbym zrobić to sam bez straty finansowej.
starscream
Czytacz

Postprzez Gizmo046 » 2 kwi 2012, o 20:43

Też się podpinam bo ostatnio wymieniłem świece, palec, kopułkę i kable niby było lepiej ale dalej to samo się dzieję jak jest zimny to jeszcze jako tako ale jak ciepły to zmuła........
Gizmo046
Czytacz

Postprzez starscream » 3 kwi 2012, o 10:28

Gizmo046 widzę że cierpimy na tą samą usterkę, chyba mniej więcej wiem co ma na myśli prezesik25 jak mi sie uda dziś znaleść czas to postaram sie sprawdzić to u siebie, ale nie jestem pewien czy dobrze myślę, jakby wcześniej udało sie wstawić fotki to tak jak pozostali będę wdzięczny.
O wynikach oczywiście od razu napiszę na forum.
starscream
Czytacz

Postprzez Dawca219 » 3 kwi 2012, o 14:42

Ja tez się podpinam pod temat :-)
Dawca219
Czytacz

Postprzez Gizmo046 » 3 kwi 2012, o 18:09

Bez pomocy się nie obejdzie...
Gizmo046
Czytacz

Postprzez Pawełgolfgreen » 3 kwi 2012, o 20:07

Widzę że temacik musi być wyróżniony. Prezesik Jakbyś mógł zrobić na szybkiego zdjęcia bede wdzięczny. :->
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Postprzez WSZ » 3 kwi 2012, o 22:44

Ja miałem golfa trochę tłuczonego i z racji tego, że gośc który składał samochód.. nie imał tego węża do kolektora to zostawił mi go bez.
Po naprawie auto poszło do gazownika na założenie gazu czyli tej rury nie mam od samego początku która szła z kolektora do filtra.
A mam taki sam problem jak Wy.
Mam silnik 1.6 ABU. Pali jak smok. Dziś byłem u 3 mechaników z tego powodu, że jest zamuła nawet na jałowym, abym zamknął obrotomierz. I nikt nie wie nic. Sprawdzali wszystko co możliwe i rozkładają ręce.
Więc w moim przypadku ta rura nic nie daje.

I wyręczę kolegę , bo widzę, że dużo osób pyta " gdzie ta rura " to podejrzewam, że chodzi o to.. zaznaczone przeze mnie w czarnym kółku.

Obrazek

Tak wydaje mi się, że o to chodzi.
Ale kolega mógłby powiedzieć o co chodzi " na zimno " wyjął tylko tą rurę czy coś jeszcze zrobił ?
WSZ
Badacz tematu

Postprzez starscream » 4 kwi 2012, o 08:34

jeślit to jest to faktycznie co WSZ znaznaczył to ja to mam już dawno zdjętę, i dalej auto zamulone :zalamany: już w takim razie pomysłu brak, zastanawiam się jeszcze nad tym elektrozaworem par paliwa, bo chyba tak to sie fachowo nazywa i rurka w która mam wciśnięty patyk, czy może to mieć jakiś wpływ, jak myslicie?
Ja rozumiem że auto nie ma mocy i mało pali, ale żeby paliło 14l i jeszcze mocy nie miało? to ja już nie rozumiem :-x
starscream
Czytacz

Postprzez czesiek » 4 kwi 2012, o 11:31

W obudowie filtra powietrza znajduje sie klapka która steruje powietrzem "zimne-ciepłe".Trzeba ją tak zablokować żeby silnik zasysał tylko zimne powietrze.Ja zamienilem miejscami wężyki przy pokrywie wtrysku.i jest :ok:

[ Dodano: 2012-04-04, 10:36 ]
Można tez całkiem ściągnąć ten biały wężyk co idzie z filtra powietrza do pokrywy wtrysku i klapka bedzie ustawiona na zimne.
czesiek
Czytacz

Postprzez WSZ » 4 kwi 2012, o 11:49

Mi pali po zimie jak głupi mniej niż 14 litrów nie schodzi.
Silnik 1.6.
Już nie wiem co jest grane. Swoje problemy opisywałem w innym temacie, ale też nikt nie potrafi mi pomóc. Dziś auto idzie do kolejnego znachora... zobaczymy co wyjdzie.
Szkoda, że mój mechanik czasu nie ma, a auto chciałem na święta odebrać, bo jestem pewny że wykonałby robotę bez zbędnego gadania w 30 minut kasując mnie tylko za części.

Niestety mam takich znachorów w mieście. Którzy tylko potrafią krytykować, że 1.6 to nie auto.

A odnośnie filtra powietrza, parę dni temu go wymieniałem to widziałem, że idzie pod obudową jakiś przewód, a raczej rurka osłonięta w jakimś materiale. Zastanawiałem się do czego to, i przy samej ścianie grodziowej jest taki element nie wiem jak on się nazywa, wchodza do niego 2 lub 3 wężyki przeźroczyste... patrząc na inne posty nie wiem czy to nie był post kolegi starscream w jakimś innym temacie, że właśnie zakrył jedną końcówkę patykiem.

A jeszcze, to po co producent samochodu dał taką opcję zimne - ciepłe, skoro można zrobić na samo zimne i wtedy auto lepiej pracuje ?
WSZ
Badacz tematu

Postprzez endru » 4 kwi 2012, o 15:09

u mnie ciagle to jest podlaczone ta rura az se sprawdze kiedy jak bede jechal gdzies dalej jak bedzie bez tego :P
Golf 3 1.4 (ABD - 1H1) zagazowany
endru
Czytacz

Postprzez Pawełgolfgreen » 4 kwi 2012, o 19:50

Jeśli chodzi o silnik 1.8 to ten na samym dole tak?
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)