Brak Mocny na LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez WSZ » 13 kwi 2012, o 17:49

U mnie pasek napina pompa wody.
WSZ
Badacz tematu

Postprzez Gizmo046 » 13 kwi 2012, o 20:40

Koledzy a ja byłem dzisiaj u znachora i jak się okazało to do wymiany mam tylko przewód do elektrozaworu bo znachor obcią go jakieś 5cm bo był dziurawy i jak się okazało na troszkę krótkim przewodzie auto ma zryw aż miło a to że na gazie nie chce chodzić to jest do wymiany filtr gazu więc jutro jadę po ten przewód i zmienić filtr i autko ma chodzić :)
Gizmo046
Czytacz

Postprzez WSZ » 14 kwi 2012, o 04:55

No i cóż.. już po wymianie rozrządu/nastawieniu + wymianie uszczelki pod pokrywą..
Jestem w szoku, że 1.6 golf III potrafi mieć takiego kopa..Auto na krokowcu na LPG.
Co prawda kopa też dostała moja kieszeń jak i czas, który zleciał zanim auto zostało zdiagnozowane/naprawione.
WSZ
Badacz tematu

Postprzez starscream » 16 kwi 2012, o 11:03

WSZ możesz dokładnie napisac co zrobili i co wymienili że autko odyskało moc?
Aha i jeszcze pytanko wiesz już jakie spalanie pgd Ci wychodzi?

gawior Dziekuje serdecznie za szczegółowe wyjaśnienia. Niestety nei jest aż tak biegły w tym wszystkim i ciągle się zastanawiam czy kupowac te sonde lamde czy nie:/czy w końcu jest niezbędna da to coś? może zmniejszyć spalanie montowac krokowca od gazu czy zostawić jak jest? :-/ czyli bez krokowca od gazu i bez sondy spalanie 11L / 100
starscream
Czytacz

Postprzez WSZ » 16 kwi 2012, o 11:27

Otóż... zanim oddałem po świętach w poniedziałek auto do mechanika i odebrałem je w piątek zalałem na maxa czyli jakieś 28 litrów gazu... wczoraj gaz mi się skończył z wynikiem powiedzmy 180 km. Wyszło, że spalił 15,5 litra...ale przez 2 dni miał założoną śrubę i nieźle łykał silnik paliwo, że aż go zalewało ( w święta ) - nie wiem tez ile mechanik go gazował bez żadnej jazdy.. to dopiero zobaczę ile teraz pali jak zaleje go ponownie. Bo jak był nowy gaz czyli 13 miesięcy temu to auto spalało 10/11 litrów czyli było ok, a przed spadkiem mocy się coś mocno porypało.

No więc wymieniłem pompę wody i pasek ogólnie cały rozrząd.. a mocy nie miało bo rozrząd był przestawiony aż o 3 zęby ( dziwne, że w ogóle odpalał ) a jak się przestawił to tego nie wiem + wymiana uszczelki pod pokrywą. Nic innego nie wymieniałem. Ale wyjechałem od mechanika z rachunkiem 480 zł.
Teraz do końca miesiąca mam biedę... Ale najważniejsze jest to, że auto naprawdę ma dźwięk sportowego samochodu a mocy... nie miał takiej nawet jak go kupiłem.
WSZ
Badacz tematu

Postprzez starscream » 16 kwi 2012, o 13:40

Ok Dzięki serdeczne za kompletną informację.
To koniecznie pochwal się spalaniem teraz po przejechaniu 100km.
Ja walcze z moim obecnie zszedłem do 11 po regulacji obrotów na reduktorze ale to nadal za dużo, jak myślicie czy świecie moga mieć wpływ na spalanie?
starscream
Czytacz

Postprzez Kutasinski » 16 kwi 2012, o 14:22

Ech,męczycie się z tym LPG :->
Mojego Golfeusza tak nie pokarałem,problemów z nim nie mam a w porywach pali 8L benzyny,więc ciągle mi wychodzi,że nie warta skóra za wyprawkę.
Świece,jak najbardziej mają wpływ na pracę silnika,w tym i na spalanie.
Niektórzy korygują pod LPG odstęp elektrody o 0,1.
Nie mam GG ale coś trzeba było wpisać..
Kutasinski
Czytacz

Postprzez WSZ » 16 kwi 2012, o 14:43

Ja świece wymieniałem parę dni temu gdyż myślałem, że to ich stan odpowiada za mulenie mojego pojazdu.
Z Boscha dałem na NGK i pali na dotyk.
Jeszcze parę rzeczy muszę zrobić i będzie cacy.. a odnośnie odpinania tych węzy od filtra powietrza to póki auto moje dostało kopa i groźny dźwięk to sobie to odłożę na kiedy indziej..

Tak więc póki co dziekuję wszystkim kolegom w tym temacie udzielającym mi pomoc !

[center][img]http://www.spiżarnia24.pl/media/products/792849dfa4f5ef8715b19cc2bc4b544f/images/thumbnail/large_nemiroff-original-07l.jpg?updated_at=1327324124[/img][/center]

[center]Obrazek [/center]
WSZ
Badacz tematu

Postprzez endru » 24 kwi 2012, o 21:02

A ja dodam do tego co tu czytalem taka oto zagwozdke ze mialem jakis rok temu problem z gazem bo mulilo i przerywal wrecz na gazie, a na benzynie bylo ok pozniej sprawdzalem przewody i sie okazalo ze gubi mase przy tym elektrozaworku kolo butli wiec tam dalem konkretny kabel od niego do sruby i odrazu przestalo sie dlawic itp. A teraz problem mam podobny jak tu opisujecie czyli muli gdy wcisne pedal, a nawet sie dusi i nie wiem co to moze byc ? moze jak ktrys kolega pisal ze moze przwody WN albo cos. Jak znajde czas przelece i posprawdzam czy dyskoteki nie ma :P
Golf 3 1.4 (ABD - 1H1) zagazowany
endru
Czytacz

Postprzez Pawełgolfgreen » 26 kwi 2012, o 20:53

Witam. odświeżę temacik. pisałem wczęśniej że sondę mam uszczkodzoną i jeżdzę tak przez 4 miesiąc a niedawno kupiłem za 100 zł. mam chęć na taką sondę http://allegro.pl/bosch-sonda-golf-iii- ... 04361.html czy jesli jest uniwersalna to będzie wszystko grało?m fakt firma bosch...czy od starej sondy będzie mógł wstawić wtyczkę to swoją a nową wywalić bo takiej nie mam. Silnik chodzi oki jak i na lpg tylko że 20 zł zrobię niecałe 50 km.
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Postprzez WSZ » 29 kwi 2012, o 08:36

Jak na silnik 1.8 50 km to chyba dobry wynik ?
Ja na 1.6 ABU teraz jak i po założeniu gazu ( nowy gaz ) za 20 zł robię 60 km.
WSZ
Badacz tematu

Postprzez Pawełgolfgreen » 29 kwi 2012, o 10:09

Na pewno za 40 zł zrobię 100km. Podczas regulowania u gazownika skakało nam między ubogą a bogatą. Pomyślałem że może być wina okablowania jak skaczę,,,,
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)