Witam wszystkich Mam pewien problem z moim Golfem... Otóż kupiłem go rok temu i sprawował się OK, ale czuć było różnicę mocy między benzyną, a gazem. Ostatnio wyczułem, że jest jeszcze słabszy ;| Po odpaleniu chodzi fajnie, równo, na gaz przęłącza się szybko i bezproblemowo, obroty ma OK, chodzi równiutko, jak na benzynie Jednak nie ciągnie na gazie tak jak na benzynie Jadąc w 5 osób wystarczy lekka górka i są dni kiedy ledwo daje radę... Nie wiem od czego to zależy, ma różne humory... Ostatnio zaczęło nim też poszarpywać i to mnie trochę zaniepokoiło... W samochodzi zamontowana jest instalacja gazowa I lub II generacji.... Bez sekwencji, 2009r. Słyszałem różne podpowiedzi: lewe powietrze, uszczelka pod wtryskiem, pod głowicą, filtr gazu, mikser... Nie chcialbym jednak wymieniac tylu niepotrzebnych rzeczy. Piszę z nadzieją, że może ktoś z Was miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać... Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
[ Dodano: 2013-02-11, 12:42 ]
Dodam jeszcze, że samochód osiąga średnio temperaturę 70-75 stopni (o ile wskaźnik dobrze pokazuje). Mechanik stwierdził ze ta temperatura jest bardzo dobra, ale nie wiem czy w to wierzyć, słyszałem ze dobra temperatura to 90 stopni...
Po zakupie spalał 8,5-9 litrów gazu a jakis czas temu spalanie wzrosło przekraczając grubo 10 litrów wymieniłem świece i zeszło w granice 10-11litrów jakos