Ślepy, witam , miałem ten sam problem w moim 1.6 ABU robiłem reset kompa i pomagało na max 2 dni. Nic nie wymieniaj bo to nic nie da. Czujnik temp. masz ok. u mnie było to samo te silniki ABU sa kur...ko wrażliwe na byle co. Zobacz czy masz masło pod korkiem oleju jeśli tak to pewnie odma się przytkała i to może mieć taki wpływ na prace silnika jeżeli dojeżdżasz np . do szkoły po 6-7 km to silnik się
nie dogrzewa. Ja swojego wyleczyłem i chodzi jak zegareczek a zrobiłem to tak :
- chodzi o to żeby silnik sie dogrzał , przejechałem 200 km non stop bez postoi w czasie tego dystansu obroty wariowały albo było 200 obr/min albo 4000 obr/min. nie zważając na to jechałem po pokonaniu dystansu osad znikł silnik się przepalił
ponadto dodam ze naładowałem akumulator na maksa bo jeżeli masz słaby akumulator sterownik również łapie błędy i najważniejsze przestałem resetować kompa
! przemęczyłem się ale teraz jest ok . Dodam ze podłączałem Golfa do VAG-a a oto błędy :
515-- ------- Camshaft Position Sensor (G40)
No Signal
282-- ------- Throttle Position Actuator -V60
Incorrect Signal SPORADYCZNY
525-- ------- Oxygen sensor (G39)
Short to B+ SPORADYCZNY
670-- ------- Throttle Position Sensor -G127
No Signal SPORADYCZNY
po moim dziwnym zabiegu błędy znikły dodam ze mam gaz i błąd lambdy będzie zawsze.
Spróbuj go nagrzać w domy na wolnych obrotach niech pochodzi z 30 minut niech wentylator zacznie chodzić mi to pomogło nic nie wymieniałem nic nie kupiłem najlepiej zrób długi dystans mówie mi pomogło
! I jest ok