Brak obrotów

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Brak obrotów

Postprzez piter1512 » 15 lut 2013, o 00:19

Mam następujący problem-dzisiaj po powrocie z pracy ok.22.30 chciałem jechać autem na Orlen,odpaliłem na PB,chodził troche dziwnie-nierówno,gdy chciałem ruszyć prawie wcale nie chciał jechać,nawet na luzie obroty sięgały max.2500,gdy przełączyłem na gaz wszystko było ok,obroty ok,jechał równo.Dodam,że ostatnio podczas jazdy przy prędkości ok.60-80 zgasł mi na drodze,kopułke,palec i przewody wymieniałem pół roku temu,po awarii na drodze tekże przeczyściłem,pompe paliwa wymieniłem 1 mies. temu,w czym tkwi problem?????????
piter1512
Badacz tematu

Brak obrotów

Postprzez pietrasiak2 » 15 lut 2013, o 10:31

A filtr paliwa kiedy wymieniałeś? Może niski poziom paliwa być , sprawdź jak pompa daje przy wtrysku paliwo . Ostatecznie może zrób reset ECU :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez piter1512 » 15 lut 2013, o 10:41

pietrasiak2 napisał(a):A filtr paliwa kiedy wymieniałeś? Może niski poziom paliwa być , sprawdź jak pompa daje przy wtrysku paliwo . Ostatecznie może zrób reset ECU :-)
Filtr wymieniłem ok.4 mies temu,zaraz zobacze jak się teraz bedzie zachowywał i dam znać.A więc dzisiaj było to samo,zero mocy plus obroty max 2500,po godz ponownie spróbowałem i już nie pali wcale,gdy kręci to słychać jakieś strzelanie czasami w tłumiku

[ Dodano: 2013-02-19, 15:34 ]
Okazało się,że wystarczyło wyczyszczenie palca i kopułki,tzn przetarłem papierem ściernym,popsikałem jakimś preparatem do łączeń elektr. i pomogło.Mam więc pytanie-jak często należy wymieniać palec i kopułke???Dodam,że tą co obecnie posiadam zakupiłem ok.pól roku temu
piter1512
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)