Brak reakcji na wciskanie pedału gazu.. nie pali na PB

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez lukasz16100 » 10 paź 2012, o 11:42

Witam,
Moim problemem jest to, ze moj Golf III 1,8 AAM z instalacja LPG nie chce jezdzic na bezynie.. tz. odpalam golfa (oczywiscie na bezynie) odpala i odrazu gasnie.. zapalam i gasnie 9wg nie zatrzymuje sie na obrotach tylko gasnie) więc jesli chce go odpalic do jazdy to musze odpalic i wcisnac pedal gazu zeby przelaczyl sie na LPG i wtedy sobie jade :) ale jesli wg wylacze LPG to na benzynie zeby mi nie zgasl to musze 'pompowac' pedal gazu, ale jesli go wcisne do samej deski to samochod i tak zgasnie tak jakby nie reagowal na pedal gazu... podczas jazdy jak przelącze na PB to pedal do samej deski a on sie wg nie rozpedza, szarpie..? Moje pyrtanie co moze byc nie tak ?

Czy to zapłon zle ustawiony (kiedys sie tam mechanik jakis bawil i mozliwe ze od tego czasu to sie dzieje) czy to pompa za male cisnienie daje, czy czytalem tam gdzies ze w wtrysku jest jakis czujnik temperatury powietrze zasysanego czy cos w tym styly ? czy moze czujnik od polozenia przepustnicy?

co o tym myslicie >? Dodam , ze jak odebralem samochod od mechanika (wymiana lozysk itp.) i kazalem mu na to zajrzec to 3 dni chodzil jak igla na PB i LPG, tak samo jak resetuje kompa top też pochodzi przez 2-3 dn dopbrze a potem zas to samo.
lukasz16100
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 10 paź 2012, o 12:04

Odpisałem . Niech admin skumuluje , lub przeniesie do jednego :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez szymon88PL » 13 paź 2012, o 20:10

witam podłączam się do tematu mianowicie objawy takie same instalacja gazowa jakaś Włoska dokładnie nie powiem. Dziś założyłem nową pompę paliwa 1.2 bara jak powinno być ale silnik zachowuje się jak by da pompa nie odpalał teraz zapali ale nie chodzi trzyma albo około 600 obrotów nieraz się wkręci do odcięcia około 6.5 tys. ale po puszczeniu albo po kilku sekundach jak by się paliwo kończyło paliwa jest dość za około 100 zalane i nie jeżdżone kopiłem golfa jakieś dwa miesiące temu wyjechałem do Niemiec i moja pani jeździła tylko na LPG wiec po powrocie zaraz stwierdziłem że pompa siadła ale wymiana nie dała poprawy na gazie odpala i jeździ bez problemu spalanie gazu to ok 8 l/100 km więc jestem zadowolony ale zbliża się zima chciał bym jeździć i grzać auto na PB. Dziękuje za odpowiedzi na dniach uzupelnie dane o moim autku silnik 1.8 aam. rok 92. pozdrawiam
szymon88PL
Berbeć

Postprzez ci-nek » 17 paź 2012, o 00:38

zamiast wymieniać pompę było trzeba sprawdzić czy w ogóle daje ona paliwo, a to łatwo zrobić, lokalizujes zprzewód paliwowy, odłączasz go i wrzucasz np do butelki i przekręcasz kluczyk (nie do końca). jeżeli paliwo się pojawia, to pompa działa (moze ew dawac za małe ciśnienie, ale to inna historia).

problem z obrotami , ja bym odpiął czujnik temperatury cieczy chłodzącej i zobaczył jak będzie. dalej można szukać we wtyskiwaczu (mozę pada), a do tego potrzebny jest tylko miernik.
ci-nek
Gaduła

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)