Brak reakcji przełącznika na gaz

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Emiczka » 15 gru 2013, o 20:35

Słuchajcie pomóżcie bo nie mam sił. Ostatnio golf przestał przełączać się na gaz i nawet przełącznik nie dawał znaku życia. Zajrzałam pod maskę i się okazało, że kabel jest przerwany więc polutowane wszystko pięknie włączam zapłon i przełącznik chodzi ale za nic w świecie nie chce przełączyć się na gaz. Bezpiecznik nowy styki wyczyszczone i dalej nic. Co to może być?
W tym samym czasie pojawił się problem z wodą, że gdzieś ucieka pomimo, że węże są całe.
Emiczka
VIP

Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez pietrasiak2 » 16 gru 2013, o 08:11

Emi bezpieczniki masz 2 i obydwa należy sprawdzić. Poza tym sprawdź czy dochodzi sygnał do cewek elektrozaworów przy butli i przy parowniku i mają one "dobry minus"(tzn styki itd) . Możesz to zrobić np na żaróweczkę podłączając ją do kabla dochodzącego do cewki elektrozaworu.
Płynu jak Tobie ubywa to częstą przyczyną są plastykowe krućce w głowicy dostają mikropęknięć , lub oringi nie wytrzymują. Tam poobserwuj, lub kup środek fluorostencyjny dolej do płynu i moment zlokalizujesz wyciek
:-) ;-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez GreeN » 18 gru 2013, o 14:10

Ogółem jaka jest to generacja gazu? ;)

może dobrze by było zajrzeć w sam włącznik gazu? w jego wnętrze :D?
GreeN
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)