brak wolnych obrotów

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

brak wolnych obrotów

Postprzez Marecki » 6 maja 2012, o 20:57

Witam mam golfa 1,4 benzyna gaz z 94r. Silnik odpala bez problemu ale bez wciskania pedału gazu zaraz gaśnie .gdy trzymam go na wysokich obrotach i próbuję jechać to szarpie.Instalacja LPG przełącza się po uzyskaniu temp 18 stopni .Więc jak przełączy się na gaz to pracuje OK. Co może być przyczyną braku wolnych obrotów .Dodam że zimą nie miałem problemów z odpalaniem bo zawsze odpala na Pb 95. :-(
Marecki
Berbeć

brak wolnych obrotów

Postprzez prezesik » 6 maja 2012, o 22:33

Jeżeli na LPG jest OK a na PB nie to:

- krokowy do wyczyszczenia lub wymiany na nowy ( choćby zamiennik )
- zdejmij wtyczkę z czujnika temp. ( 4-pinowy pod aparatem zapłonowym ) - jeżeli odpali od strzała i będzie miał ok. 1100 obr/min to masz ten czujnik do wymiany - on odpowiada za dawkowanie paliwa w zależności od temp. płynu.
prezesik
Members

Postprzez Marecki » 7 maja 2012, o 20:16

Wtyczkę od czujnika temp. wyczepiłem i niema efektu odpalił i zgasł. Ale nie bardzo wiem gdzie jest ten silniczek krokowy .

[ Dodano: 2012-05-18, 18:45 ]
Byłem u mechanika powiedział wymień wtrysk ,silniczek krokowy, podstawę wtrysku,filtr paliwa ,i coś z przepustnicą ale nie pamiętam co .Filtr wymieniłem bo był jeszcze oryginalny więc nawet należało ale nic to nie dało wydatek nie duży 25 zł .Przeczytałem gdzieś żeby odłączyć akumulator więc odłączyłem i zwarłem ze sobą przewód + i - na ok minutę i wierzcie lub nie wszystko wróciło do normy tańszej naprawy sobie nie wyobrażam oby tak dalej żebym nie zapeszył :super:
Marecki
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)