BRC Blitz - gaśnie podczas jazdy

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez nicolle27 » 24 maja 2010, o 19:37

witam, mam golfikaa z 93 roku z instalacja BRC Blitz, auta odpala na benzynie i po przekroczeniu odpowiednich obrotów przełacza sie na gaz i wszystko ok.
problem polega na tym ze po przejechaniu czasem 3 czy 4 km a czasem nawet 15 - róznie z tym bywa auto gasnie.

zaznacze ze auto gasnie podczas jazdy a nie postoju (tak wynika z moich obserwacji) :)
nie wiem tez kiedy byly wymieniane filtry gazu, czy to moze byc ich wina?

a moze cos z reduktorem albo prarownikiem?
nicolle27
Berbeć

Postprzez prezesik » 24 maja 2010, o 20:17

filtr gazu wymiana co ok. 10 tys.km
filtr powietrza (przy LPG) wymiana co 5 tys.km
parownik regeneracja lub wymiana co ok. 80-100 tys.km

Jak masz któreś wartości przekroczone to nie dziw się, ze masz takie szopki.
prezesik
Members

Postprzez nicolle27 » 24 maja 2010, o 20:27

dzieki za info, zaczne od filtra gazu, bo auto kupiłam niecałe poł roku temu, a informacji o tym wszystkim od poprzedniego wlasciciela nie uzyskałam :)

[ Dodano: 2010-05-27, 19:01 ]
niestety to chyba zadne z tych rzeczy bo nawet nie dojechałam do gazowników - odpaliłam auto normalnie i podczas jazdy zgasł...
a potem wogole nie mogłam odpalić - nawet nie drgnął...
akumulator wysiadł. czy to mozliwe ze po nocce odpalam auto normalnie, przejezdzam kawałek i potem pada mi akumulator? co moze byc przyczyna?
nicolle27
Berbeć

Postprzez pablomed » 10 cze 2010, o 22:28

nicolle27, BLITZ to dość szczególny system, odmienny trochę konstrukcją od innych systemów LPG II generacji. Róznica jest taka że zamiast tradycyjnego silniczka krokowego ma regulator przepływu gazu, działający bardzo szybko w porównaniu z krokowym. Podejrzewam że ten regulator się zepsuł, ale będziesz musiała poszukać montażysty instalacji LPG który jest z BLITZEM obeznany, przeciętny gazownik nie pomoże
pablomed
Members

Postprzez Ryjek » 10 cze 2010, o 23:45

akumulator w sumie do odpalania sluzy, jak mowisz ze przed tem ci gasl w czasie jazdy to moze alternator nie laduje
Ryjek
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)