Chłodnica oleju

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Chłodnica oleju

Postprzez rzajdel » 28 gru 2009, o 06:02

Witam. Niestety nic w szukajce nie mogłem znależć na nurtujacy mnie problem.
Otóż po małych problemach z wysoką temperaturą, i wywalającym olejem spod uszczelki cłodnicy oleju mam kolejny problem. Zaczęła się pocić. Przyjrzałem się i ma mikro pęknięcie. Teraz moje pytanie. Czy te chłodniczki pasują od różnych typów silnika??. Przejrzałem alledrogo i używki są głownie od TDI. Na zdjęciach niby wyglądają podobnie do tej mojej.

Mam Silnik 2.0 2E
rzajdel
Czytacz

Chłodnica oleju

Postprzez WASKIVR6 » 1 sty 2010, o 14:19

Chlodniczki raczej sa znormalizowane a roznica jest w kroccach wodnych z zakupem tez nie powinienes miec problemu widzialem nowe w sklepie niestety nie pamietam ceny.
WASKIVR6
Czytacz

Postprzez pablomed » 2 sty 2010, o 00:31

rzajdel napisał(a):Zaczęła się pocić
a jesteś pewien że pękła bo zwykle tylko trzeba jej oring zmienić - pomiędzy nia a metalową podstawą filtra. Jak odkręcisz filtr i dużą nakrętkę która jest na rurce tej na którą filtr zakręcasz to chłodniczka opada i możesz zmienić ten oring, coś chyba 53 x 5 mm nie pamiętam dokładnie ale w dobym sklepie dobiorą po katalogu
pablomed
Members

Postprzez rzajdel » 7 sty 2010, o 10:04

Siemka. Ten oring zmieniłem. Na ściance jest taka mikroskopijna ryska i jak odpalam silnik to ewidentnie widać jak zbierają się kropelki oleju. Pytalem w sklepie to nówka oryginał 150 zł kosztuje. Niestety po świętach za dużo kasy nie mam i muszę się poratować używką stąd moje pytanie na temat kompatybilności z TDI
rzajdel
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)