Siemka
Mój Golfer bez wyraźnej przyczyny gaśnie kiedy przełączy się z PB na LPG. Centralka ma możliwość ręcznego lub automatycznego (po osiągnięciu określonych obrotów) przełączania na LPG. Do tej pory nie miałem z nią żadnych problemów. Odpalałem na benzynie, a kiedy zwiększyłem obroty ona sama przełączała się na LPG. Od kilku dni mam problem bo kiedy odpalę na benzynie i zwiększę obroty to słychać jak centralka przełącza się na LPG (słychać jak odbijają elektrozawory i odpowiednio zareagują kontrolki w centralce) ale samochód natychmiast gaśnie, nawet jeśli dodam gazu "do dechy". I nie ma tu znaczenia czy samochód wcześniej pracował na benzynie 5 sek czy 15 min. Od razu po przełączeniu na LPG gaśnie. Jedyną możliwością w takim wypadku jest przełączenie na LPG w trakcie jazdy- samochód na chwilę spadnie w obrotów ale nie zgaśnie całkiem (bo jego praca jest podtrzymywana bezwładnością pojazdu) i dopiero po chwili zostaje do niego dostarczony GAZ i dalsza praca jest możliwa. Kiedy przełączam go na LPG na postoju to on od razu gaśnie
Pomóżcie, co może być przyczyną takiego zachowania pojazdu