cieknie z uszczelki

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

cieknie z uszczelki

Postprzez Zaba2 » 30 paź 2009, o 15:40

Witam mam pewien problem od jakiegos czasu ubywa mi oleju jakies no moze litr na 4-6 miesiecy. Wczesniej nigdy nic mi takiego sie nie dzialo nawet "grama" nie bral. Odkad wymieniana mialem uszczlke pod glowica ciagle mam plamy pod uszczelka a wczesniej mialem czysty silniczek a noi tez musze dolewac plynu do chlodnicy.
Czy to wina uszczelki? Jak tak to czy mozna glowice dokrecic poprostu i z jaka sila?

Pozdrawiam
Zaba2
Czytacz

cieknie z uszczelki

Postprzez K@mil » 30 paź 2009, o 15:51

Zaba2 napisał(a):Czy to wina uszczelki? Jak tak to czy mozna glowice dokrecic poprostu i z jaka sila?

Ubywajacy plyn i olej to raczej wina uszczelki zle dokrecona glowica lub nie splanowana... a jakim momentem dokreciles glowice ?

No chyba ze napiszesz mi ze dokrecales na oko...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Zaba2 » 31 paź 2009, o 01:23

Powiem tak robil mi to mechanik ale na bank byla planowana. Moge jednak go na pewno podejrzewac ze zle dokrecil ja na oko nawet sie do tego nie bede zabieral chyba ze napiszesz z jakim momentem ma byc dokrecona to sam sobie to zrobie tylko fundne sobie taki klucz.
Zaba2
Czytacz

Postprzez prezesik » 31 paź 2009, o 23:25

To może być wina wadliwej uszczelki. Ja kupiłem jedną 3 lata temu za 15 zł i po zrobieniu 90 tys.km i zgniła od płaszcza wodnego do cylindra, spaliny poszły do układu chłodzenia. Obecnie mam założoną taką ori za 60 zł, już po samym wyglądzie wydawała się wytrzymalsza.
prezesik
Members

Postprzez Zaba2 » 2 lis 2009, o 00:47

Ja mechanikowi dalem 700 zl za wymiane uszczelki planowanie i wymiane pompy wodnej mam nadzieje ze ten pajac tak nie zrobil....
Zaba2
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)