ciezkie odpalanie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Re: ciezkie odpalanie

Postprzez MEDIASPORY » 19 mar 2009, o 20:31

krzysiudd napisał(a):mam taki problem ze ciezko uruchomic jest silnik. akumulator naładowany rozrusznik kreci, pompke słychac ze chodzi, swiece, kable, kopulka i palec wymieniane ze 4 miesiace temu. Dzisiaj go odpalam i rozrusznik kreci ale silnik sie nie odzywał. sprobowałem go odpalic przy mocno wcisnietym pedale gazu i nic ,probuje jeszcze raz tylko ze bez gazu i łapie ale nie mogł załapac wcvisnalem mu lekko gaz i powoli załapal i odpałil.
przed odpalaniem odpiałem czujnik temp. pochodzil chwile zgasilem go i podpiałem ten czujnik i odpałiłem.
podejzewam ze moze byc przypchany filtr paliwa bo nie wiem kiedy byl wymieniany.
Jak juz odpałil i ma ok 800-900 obrotów wciskam gaz silnikiem zaczyna szarpac i albo sie wkreci na obroty albo zdechnie jak na benzynie jak i na gazie. co moze byc tego przyczyna.
gdy juz odpali to pozniej juz odpala dobrze.

co z tym filtrem paliwa?????? wymieniłeś? :-|
MEDIASPORY
Badacz tematu

Rocznik: 1992
Silnik: 1.8
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: ciezkie odpalanie

Postprzez krzysiudd » 20 mar 2009, o 19:02

nie wymieniałem jeszcze bo nie mialem kiedy. dałem go dzisiaj do mechanika ma jutro go na zimnym rano sprawdzic podłączyć pod kompa. jutro może bede wiedzial co mu dolega

[ Dodano: 2009-03-23, 23:03 ]
no i mechanik nic nie sprawdzil poniewaz odpalił mu wtedy na dotyk i nie mogl nic sprawdzic. dzisiaj po ciemku podniosłem maske silnik pracował i na kablach WN było widać błyski ale wewnątrz kabli na zewnątrz iskra nie przeskakiwała. widac to tylko na niskich obrotach jak się doda troche gazu to tego nie widac czyzby kable szmelc?
krzysiudd
Czytacz

Postprzez pedro90pl » 2 mar 2011, o 10:07

witam wszystkich mam bardzo podobny problem tylko u mnie to sie zaczeło gdy miałem temp silnika powyzej 70*C wtedy to silnik na niskich obrotach przygasał dałem go do mechanika wymieniał juz wtryski silnik krokowy aparat zapłonowy cefke sprawdzał pompke paliwa jest dobra stracił na niego pomysł i został mi juz tylko komputer teraz ma juz objawy takie ze ja mu w gaz a on sie dusi gdy pulsacyjnie wciskam gaz to jedzie jeszcze troche to na żyletki go przerobie
pedro90pl
Berbeć

Postprzez PabloSBT » 2 mar 2011, o 16:41

pedro90pl napisał(a):witam wszystkich mam bardzo podobny problem tylko u mnie to sie zaczeło gdy miałem temp silnika powyzej 70*C wtedy to silnik na niskich obrotach przygasał dałem go do mechanika wymieniał juz wtryski silnik krokowy aparat zapłonowy cefke sprawdzał pompke paliwa jest dobra stracił na niego pomysł i został mi juz tylko komputer teraz ma juz objawy takie ze ja mu w gaz a on sie dusi gdy pulsacyjnie wciskam gaz to jedzie jeszcze troche to na żyletki go przerobie

zdejmij wtyczkę od czujnika temp jak będzie ciepły i zobacz czy też przygasa
PabloSBT
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)