co pokazuje dobra temperature

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez majkel2424 » 13 cze 2009, o 18:55

a czy bingo M nie bedzie lepszym sterownikiem od tego staga L plus ktory mam?? mam wrazenie ze wlozyli to zeby pozbyc sie badziewia :/
majkel2424
Czytacz

Postprzez pablomed » 13 cze 2009, o 23:14

trochę lepszym, duża możliwość konfiguracji, co mając laptopa można robić samodzielnie, a porad o ustawieniach sporo. Ale wiesz nie wydaje mi się to konieczne. Stag plus to już nie całkiem to samo co stag 2L. Diody kttóre ma to spora zaleta. Jak coś nie gra z mieszanką zaglądasz na nie i wiesz od razu. Mam Lovato z takimi diodami i bardzo fajna sprawa. Od razu widzisz czy sonda pracuje, czy stoi na bogatej czy na ubogiej mieszance, czy zasilanie koputerka jest, takie podstawowe sprawy ale ważne w codziennej eksploatacji.
pablomed
Members

Postprzez majkel2424 » 14 cze 2009, o 07:44

to moze sonde mam wydupczona :roll: ale nie wiem jak jednoznacznie to okreslic, na vagu nie ma takiej zakladki zeby pokazywala mi napiecie z sondy a miernikiem to dupa nie mierzenie chyba
majkel2424
Czytacz

Postprzez pablomed » 14 cze 2009, o 12:57

vag pokazuje współczynnik lambda, jeśli jest dobry koło 1 to sonda działa. Czemu nie pokręcisz tą śróbą, jak zaczną się skoki diod to zanczy że sonda działa
pablomed
Members

Postprzez majkel2424 » 14 cze 2009, o 14:42

jezeli mowisz o wspolczynniku korelacji to on chyba u mnie wynosi 128, sruba krecic sie boje, bo znowu cos rozreguluje i bede musial jechac do tych fachmanow a mam do nich 30 km, nie zeby nie bylo blisko domu ale gaz jest na gwarancji i nie bardzo chca ruszac :/
majkel2424
Czytacz

Postprzez pablomed » 14 cze 2009, o 21:18

Nie bój się, zobaczysz że gazownik nic nie zrobi innego na początek tylko pokręci śróbą na parowniku patrząc na diody. A na razie jeździsz na ubogiej mieszance co nie jest za dobre dla silnika. Pisałem o współczyniku lambda co ma być około 1, VAG ci to wyświetli przy testach na benie ,nie wyświetli napięć ani wykresów pracy sondy, ale gazownik ma zwykle możliwość pdpiąć się swoim interfejsem i sprawdzić pracę sondy na benzynie, więc jak już jedziesz to poproś.
pablomed
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)