Cykanie pod pokrywą zaworów???

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez K@mil » 25 wrz 2012, o 16:16

melcu napisał(a):Może masz to co ja. Mam taki dźwiek, zwłaszcza słyszalny na wolnych obrotach. Silnik 1.6 ABU benz/LPG a po prostu pracuje jak jakiś Diesel. Wymieniając rozrząd wymieniłem również szklanki, ale niestety nawala dalej. I też nie wiem co jest przyczyną. Mechanik po oddaniu mi auta powiedzial ze moze byl kiedyś przegrzany i przez to wydaje taki dźwięk ale mowil ze moge jezdzic i sie nie przejmowac. Ale mnie to niestety irytuje. Gdyby znalazł ktoś sposób jak to zrobić to proszę od odpowiedź POZDRAWIAM :-D

EDIT: I nie jest to cykanie tylko bardziej jakby stukot.

1.6 tak maja
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Cezarix » 25 wrz 2012, o 18:04

silnik mam 1.6 benzyna (system polo) oznaczenia innego nie znam . Gdzie szukac tego odpowietrzenia .
Cezarix
Berbeć

Postprzez Grzesiek2507 » 25 wrz 2012, o 20:25

Mam 1.6 AEA i jest podobnie...szklanki klekocza jak diesel...wymienialem je juz na inne...fakt, ze uzywki, ale tamten silnik nie stukal i w mojej glowicy graja sobie...chyba faktycznie ten typ tak ma...i z tego co zauwazylem wlasnie moj silnik mial w przeszlosci przygody z wysoka temp i to moze wlasnie sa tego efekty...ech...znajdzie sie robote, jakas kasa bedzie to sie swapa zrobi i tyle :lol:
Grzesiek2507
Members

Postprzez gello1 » 25 wrz 2012, o 20:27

w moim AEA też klepie ale mi się wydaje że to wtryskiwacz "gra" :mrgreen:
Wystarczy przyłożyć ucho :-D
gello1
Gaduła

Postprzez pablomed » 26 wrz 2012, o 20:32

Kolego Cezarix daj foto tego silnika. Jakie szklanki cichną po wciśnięciu hamulca???? Kompletna bajka. Jeśli dobrze kojarzysz z tym wciskaniem hamulca- to tłucze się co innego. Masz tam taki duży dolot od przodu w tym silniku? I taki siłownik z klapką sterująca kształtem dolotu? Bo jeśli tak to pewnie to się tłucze.
pablomed
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)