czerwony orzełoszukuje?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez saladrus » 20 mar 2010, o 07:54

Nie mogą oszukiwać bo za często mają kontrole .... wiem coś o tym bo mieszkam od orlenu 200 m i moja żona tam pracuję .
saladrus
Members

Postprzez PabloSBT » 21 mar 2010, o 18:59

a jak wyjaśnisz to że na każdej stacji inaczej gaz nabijają ;p? a każdy większy producent wie o tym kiedy będzie kontrola i wtedy mogą ustawić żeby dystrybutor nie przekłamywał :) oni wszyscy z kontrolerami to koledzy ;p i we wszystkim tak jest nie tylko w przemyśle paliwowym ja pracowałem w piekarni i o wizycie sanepidu wiedzieliśmy 2 tyg wcześniej :)
PabloSBT
Members

Postprzez mani51 » 21 mar 2010, o 19:02

u mnie ładzie to było tak że nieważne na jakiej stacji i o jakiej porze dnia na pusty zbiornik wchodziło 39,5l +/-0,2l i nie było wyjątku ani raz przez półtora roku a w golfie zbiornik w kole i już jest loteria. Jak zawór odbije to na pusty wchodzi 31-36l (zbiornik 42l) Dużo zależy od nachylenia samochodu. A jak nie odbija to wchodzi 41l (najwięcej 41,5) ale tylko na dwóch stacjach Jedna to shell a druga jakaś mała prywatna. Ale potem zawsze robię odpowiednio więcej km. Ostatnio jeden gazownik powiedział mi że najlepszy gaz jest na shellu ale tylko w niektórych stacjach - jedna w kielcach, trzy w krakowie i jedna w moczydle (przy trasie e7 między kielcami i krakowem chyba 596 słupek) a odgórnie mieli przykaz żeby kierować ludzi chyba na bp ale on osobiście nie poleca.
mani51
Members

Postprzez saladrus » 21 mar 2010, o 21:35

PabloSBT napisał(a):a każdy większy producent wie o tym kiedy będzie kontrola i wtedy mogą ustawić żeby dystrybutor nie przekłamywał

Nigdy nie wiesz kiedy przyjedzie tajemniczy klient

PabloSBT napisał(a):oni wszyscy z kontrolerami to koledzy

mylisz się !!

PabloSBT napisał(a):ja pracowałem w piekarni i o wizycie sanepidu wiedzieliśmy 2 tyg wcześniej

między piekarnią a stacją paliw jest różnica jak między koniem a koniakiem ... lub ... rumem a rumakiem .
sanepid najczęściej atakuję w poniedziałki i nie później jak do godz 13
a na SP w dzień i w nocy są kontrole !
saladrus
Members

Postprzez k-m-r1 » 23 mar 2010, o 19:30

włąsnie na lukoilu koło mnie wisi kartka notka żę kontrola była i wszystko oki wg normy jade na orlen jutro to zerkne

aha na tych 33,8 litrach zrobiłem 432.7 km silnik 1,4 ABD + bingo M co sądzicie? troche trasy troche do pracy 1 km smigałem
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez PabloSBT » 24 mar 2010, o 21:30

no spalanie masz bardzo dobre :) spokojnie jeździsz chyba nie ?? ja na 27l LPG robie 320 KM ale jeżdże przeważnie po mieście :) i też mam instalke bingo M

A propo salandrus to może w twoim mieście u mnie sanepid najczęściej w piątki i czwartki przyjeżdżał a w godzinach różnych. No może u ciebie stacje są uczciwe ale ja w to nie wierze że na stacjach nie oszukują bo jak mi możę wejść w butle 33l jak mam 34l butle a na shelu,bp,bliskiej zawsze mi 28 równe ładują jak mam pustą butle :)
PabloSBT
Members

Postprzez sweetboy90 » 24 mar 2010, o 21:43

saladrus napisał(a):PabloSBT napisał/a:
oni wszyscy z kontrolerami to koledzy

mylisz się !!
jestem podobnego zdania co PabloSBT ja pracuje w meblach, u nas sa takie kontrole ze gosciu wchodzi do biura, po 10 min wychodzi i odjezdza, moze to nie to samo co stacja paliw ale gdyby tak bylo tak dobrze jak mowisz to wogule nie bylo by przekretow... a niestety sa... :zalamany:
sweetboy90
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)