Czujnik Halla czy bedzie pasowal do mojego golfa 1.8

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez olejajo » 13 mar 2009, o 21:20

http://moto.allegro.pl/item555862398_cz ... lecam.html
Chodzi mi o ten czujnik czy bedzie pasowal do mojego golfa. Mechanik stwierdzil, ze jest on niesprawny(tak pokazało na komputrze) i teraz nie wiem czy bedzie pasowal do mojego.

Dodam, że regulował mi zapłon, bo mam automatyczną skrzynię i zamulał jak wciskam gaz do dechy i teraz mi strasznie burczy;/ dopiero go odebralem, ale podejrzewam, ze zalatwil mi tlumik. Czy moze byc to spowodowane regulacja zaplonu, ze tak glosno chodzi??
olejajo
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 13 mar 2009, o 21:33

olejajo napisał(a):(tak pokazało na komputrze)
test Halla był robiony na załączonym silniku czy na zgaszonym?

Na zgaszonym zawsze pojawia się błąd czujnika Halla w Golf3

A jeśli to na prawdę czujnik halla to szuka po numerach seryjnych bo tak to ciężko stwierdzić
marcinkoz2910
Members

Postprzez olejajo » 13 mar 2009, o 21:37

marcinkoz2910 napisał(a):
olejajo napisał(a):(tak pokazało na komputrze)
test Halla był robiony na załączonym silniku czy na zgaszonym?

Na zgaszonym zawsze pojawia się błąd czujnika Halla w Golf3

A jeśli to na prawdę czujnik halla to szuka po numerach seryjnych bo tak to ciężko stwierdzić

Na zapalonym, Mechanik mowil, ze przejechal sie sprawdzic czy juz dziala, myslisz ze mogl uszkodzic mi tlumik czy to przez regulacje, jest ciemno i nie moglem tego sprawdzic, Przed oddaniem auta nie mialem zadnego problemu z tlumikiem

Znalazlem nr silnika to ADZ114129
olejajo
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 13 mar 2009, o 21:44

z tego co wiem to samo przekręcenia zapłonu nie powoduje takich objawów, chociaż nie wiem czy to nie ma jakiegoś wpływu na spalanie stukowe co może tak robić ale nie wiem na 100% poczekaj na innych

A co do Halla to albo szukaj odpowiednika twojego numeru seryjnego elementu albo napisz do sprzedawcy...

Najlepiej zajrzyj na stronkę InterCarsu i tam zamów oni mają różne ceny w zależności od producenta

I moja rada NIE oszczędzaj na tej częsci bo nie warto
marcinkoz2910
Members

Postprzez pablomed » 13 mar 2009, o 21:57

czujnik taki potrzebujesz, ale ja wiem czy akurat taki z allegro? Ne masz szrotu w pobliżu? Za sto zeta wyrwiesz może cały aparat zapłonowy, odpadnie robota z rozbiórką aparatu dla przekładki czujnika i masz oryginał co pewnie więcej posłuży jak ta podróba.
A co do tej awarii to nie bardzo kapuję, ale zdaje mi się że to buczenie spowodowane jest totalnie złym ustawniem zapłonu i po cichu pojechałbym do innego elektryka żeby sę upewnić czy jest nie spartolone.
pablomed
Members

Postprzez olejajo » 13 mar 2009, o 22:06

pablomed napisał(a):czujnik taki potrzebujesz, ale ja wiem czy akurat taki z allegro? Ne masz szrotu w pobliżu? Za sto zeta wyrwiesz może cały aparat zapłonowy, odpadnie robota z rozbiórką aparatu dla przekładki czujnika i masz oryginał co pewnie więcej posłuży jak ta podróba.
A co do tej awarii to nie bardzo kapuję, ale zdaje mi się że to buczenie spowodowane jest totalnie złym ustawniem zapłonu i po cichu pojechałbym do innego elektryka żeby sę upewnić czy jest nie spartolone.

Sciagnalem katalog inter cars zaraz tam sprawdze ceny. Musze jeszcze obejrzec tlumik czy mi gdzies dziury nie zrobil. Nie wiem czy warto kupowac drozszy niz te z allegro. Czytalem o objawach i pisalo, ze auto gasnie itp a ja nie mam takich objawow nie dziala mi dobrze kick down w automacie i to jest problem
olejajo
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)