czy jade na gazie czy juz na bezynie??

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez holeryk » 7 sie 2008, o 15:32

Witam mam golfa III 1,4 z gazem sekwencyjnym mam problem a włąściwie pytanie. Chciałem obliczyć ile mi pali wiec zatankowałem do pełna butle i jeżdze az mi zgasnie. po jakims czasie zapaliła mi sie dioda czerwona ( rezerwa) dziś świeć tylko znów zielona a na wskażniku (ta strzałka na butli) pokazuje ze nie mam juz gazu.. i teraz czy jak jeade na gazie i mi go braknie to mi zacznie przerywac, szrpac lub coś w tym stylu..czy może mi sie sam na bęzyne przełączyl ( ale noirmalnie jak wyłacze gaz i jade na benie to nie swieci zadna dioda) a teraz swieci mi normalnioe tak jakbym jechal na gazie ta zielona a czerwona zgasla. Czy skończytl mi sie juz gaz a auto same sie przelaczylo na bezyne czy jak braknie to auto gasnie szarpie przerywa jak to jest?? z góry dzikewuje za odp
MARO
holeryk
Berbeć

Postprzez arek ryba » 7 sie 2008, o 15:49

to zależy jaka masz instalacje!!!!
są instalacje gdzie jak kończy się gaz to samo przełancza się na benzyne i takie tak u mnie (nie mam sekwencji)np. koniec gazu to samochód dostaje muła i zaczyna gasnąć i sam muszę przełączyć na benzynę. ale jeżeli przełączy ci sie samo na benzyne to powinieneś to poczuć, jak palą ci sie kontrolki od gazu to znaczy że masz włączoną instalacje i jedziesz na gazie.
arek ryba
Members

Postprzez holeryk » 7 sie 2008, o 15:59

no ale to jest dziwne ze swiecila mi rezerwa a teraz zgasla i pali sie tylko lampka zielona czyli tak jak bym jechal na gazie ale mial np pol butli ( poprostu jeszcze nie na rezerwie) czyli jak swieci dioda z gazu to jade na 100% na gazie tak??
MARO
holeryk
Berbeć

Postprzez arek ryba » 7 sie 2008, o 16:02

holeryk napisał(a):no ale to jest dziwne ze swiecila mi rezerwa a teraz zgasla
to akurat zależy od pływaka w zbiorniku to też mozna ustawić ..tylko u gazownika
holeryk napisał(a):czyli jak swieci dioda z gazu to jade na 100% na gazie tak??
tak dokładnie
arek ryba
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)