przez Cinula » 21 sty 2012, o 19:22
Witam Dlaczego Mechanik? generalnie ja posiadam vw golfa i jestem Bardzo zadowolony dlatego tez pytanie pada tu a nie na innym forum . mianowicie moja siostra posiada opla astre 1,6 w lpg pewnego pieknego dnia astra nie odpaliła okazało sie ze wina była jakas kostka w aparacie zapłonowym kostka została wymieniona pewien czas było wszystko ok ALE znowy nie chce odpalic okazuje sie ze przyczyna ta sama Dlatego tez kupiłem cały aparat zapłonowy bo stwierdziłem ze jakas musi byc inna przyczyna ze ta kostka siada pewien cas było ok asterix smigał jak bogaty ALE pewnego dnia okazuje sie ze akumulator padł astra zostala podładowana bach odpaliła na strzał kilka razy odpaliła akumulator znowu słaby mozna było by pomyslec alternator Hmmm.. no ba a wiec smigam do mechanika tu jakis kabelek tam jakis kabelek okazało sie ze alternator jest ok tylko akumulator dupa a wiec strzała do norauto po nowy akumulator git nowy akumulator jest bedzie lala a tu taki wał astra jakis czas odpalała normalnie bez zadnych problemow, po jakis czasie tydz moze dwa astra znowy nie chce odpalic po dłuzszych kreceniach jej ledwo ledwo chwyciła asz pewnego dnia zabrałem ja do pracy tydz czasu stała u szefa na podworku (pracuje w delegacji) wracam w piatek astra na kopa odpala zajezdrzam do domu staje na parkingu zgasiłem ja i probuje znowu odpalic astra nie chce juz odpalic kreci kreci ale nie chce chwycic ok daje sobie spokuj drugi dzien rano podchodze do astry probuje i na strzał odpala za jakis czas znowu nie chce odpalic i tak w kołko do zastrania jak odpali to tak jakos na wolnych obrotach przebiera a jak uda mi sie powyzej 2tys obrotow wkrecic to juz ładnie smiga tylko na dolnych obrotach ma jakies szarpania dławienia... a dodac chciał bym ze od czasu walniecia pierwszy raz tej kostki nie działa instalacja lpg nie chce sie przełaczyc na gaz ale to juz ch*** bo o to nie chodzi byle by na pb jezdiła moze ma ktos jakas rade pomoc co kolwiek z gory dzieki na pomoc starałem sie tak to w miare realistycznie opisac pozdro
Gofer by Cinula