Dławienie sie brak przyspieszenia.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez bartek22 » 10 cze 2012, o 15:59

Witam serdecznie wszystkich posiadaczy golfów ;)
Pierwszy raz na tym forum sie zalogowałem więc nie wiem czy temat odpowiednio dobrze założyłem w tym miejscu. Otóż tak mam problem i postanowie go sobie szerzej opisać.

Od penego czasu mój golf 1.4 benyzna miewa dni że sie dławi i wtedy silnik dziwnie terkocze ,,tyr tyr tyr tyr" Według mnie zawsze wydaje mi się że tak się zachowuje kiedy jest mokro na dworze i to jest przeważnie zawsze jak tak jest bo jak były upały chodził elegacko. Każdy mi mówił ze nie ma co sie przejmować że to na pewno kable mają przebicie jak dostają wilgoci. WIęc tak: wybrałem się do elektryka na koompa, na kompie wykazało sonde lambda, wróciłem do mechanika sprawdził u siebie na kompie przejechał się, usunął niby bład sondy i mówi że sonda działą prawidłowo, zasugerował że to świece, wydałem kase na świece nic nie pomogło, później mówi że kable, wymieniłem kable też nic. Ja zasugerowałem palec i kopułke ale powiedział mi że nie,,, bo coś tam sprawdził przeczyścił i mówi że silnik jest dorźnięty i mówi żebym sie rozjerzał za nowym silnikiem a ja nie wiem co mam robić bo mówie że raz czasami zdarzy sie taki dzień że ciągnie elegancko a czasami sie dławi mi. Dodam jeszcze że pali mi sie kontrolka oleju na wolnych obrotach jak dodam gazu to gaśnie i jak kupowalem golfa koleś zapewniał że to czujnik niby a olej zawsze stan ma i tak jeździłem i czy to może to miałoby wpływ na to dławienie się? też czytam na forum że doradzają sprawdzić ciśnienie na tłokach sam już nie wiem co mam robić a naprawde miewa takie dni autko ze działa bez zarzutu więc ja nie sądze mimo nawet tej palącej sie kontrolki że silnik pada. Co mówicie? ktoś mógłby pomóc albo by miał podobny problem jakby mógł napisać tutaj czy na moje gg 906720
Pozdrawiam
bartek22
Czytacz

Re: Dławienie sie brak przyspieszenia.

Postprzez Pawełgolfgreen » 10 cze 2012, o 16:18

Gościu sprzedał auto żeby nie pakować się w koszta :lol: Wymień czujniki podciśnieniowe. Słychać w silniku jakieś odgłosy np od panewek??
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Postprzez melcu » 10 cze 2012, o 20:55

po 1 zmień mechanika skoro sugeruje Ci wymiane silnika zamiast powiedziec co mu dolega.
:mrgreen:
melcu
Czytacz

Postprzez rafal9119 » 10 cze 2012, o 21:06

bo kazdy mechanik ktory sie nie zna mowi zeby wymienic silnik lub jakas czesc zeby sie z tym nie babrac. podjedz do innego mechanika moze akurat wie lub zna sie na rzeczy
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members

Postprzez pablomed » 10 cze 2012, o 22:58

bartek22, szarpanie zależne od pogody napewno jest prostą usterkę elektryki. Może być ta kopułka czy palec, jakaś odsłonięta brudna wtyczka tego typu sprawy.
Błąd sondy przy instalacji LPG będzie zawsze wracał tym się nie przejmuj.
A co stanu samego w sobie silnika to pomiar ciśnienia sprężania łącznie z próba olejową , pomiar ciśnienia oleju i obsłuchanie silnika wprawnym uchem i masz wystarczające dane o silniku czy jest już marny czy nie.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)