Dobry gazownik

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Dobry gazownik

Postprzez paszczak1hdw » 25 lut 2010, o 20:37

Po pierwsze zadam pytanie czy warto zakładać u mnie gaz. miesięcznie robię 600-700 km a nogę mam raczej ciężka:D i szukam dobrego gazownika z śląska okolice Bytom, Chorzowa, Katowice...
Jest nisko... Jest fajnie
paszczak1hdw
Czytacz

Dobry gazownik

Postprzez Golfik1986 » 25 lut 2010, o 22:29

calkowicie nie oplacalny interes przy tym przebiegu conajmniej 2 lata zanim ci sie zwroci
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez jacekPlacekkk » 26 lut 2010, o 11:45

Wyjdzie Ci gazu ze 12 litrów na 100, ja pożegnałem auto z gazem, było to moje pierwsze i się zraziłem, ale ogólnie byłem zadowolony, obyło się bez usterek itp,,, ale auto i osprzęt był zadabny zawczasu przezemnie...... :hyhy:
BLUE JAZZ TDi --->

nowe foty VariantA strona 4...

moj-golf/variant-tdi-nastepca-t24626-36.html
jacekPlacekkk
Gaduła

Postprzez Pan Kleks » 26 lut 2010, o 12:27

Paszczak .....
1. Jaki masz silnik? Kolektor?
Instalację LPG dobierasz do typu silnika. Są przecież różne generacje instalacji a co za tym idzie - różne ceny.
Jeżeli masz plastikowy kolektor - w grę wchodzi sekwencja. Co prawda niektórzy zakładają "gwizdki" dla bezpieczeństwa ale wiem, ze czasami zawodzą i wtedy bilans oszczędności na instalacji nie bardzo wychodzi na "+".
2. Należy sprawdzić w jakim stanie masz silnik, instalację elektryczną .....
Jeśli masz słabą kompresję - nie ma sensu pakować mu LPG.
3. W necie jest dużo "kalkulatorów" opłacalności zakładania LPG.
Poszukaj - policz. Poznasz odpowiedź czy się "opłaca"
4. Jeśli zdecydujesz się na założenie instalacji - nie szukaj NAJTAŃSZEGO ale NAJLEPSZEGO instalatora. Forum jest pełne przeciwników LPG. Najczęściej są to posiadacze autek, które mają założone "byle co" i "byle jak" (mam na mysli oczywiście instalację gazową)

pozdrawiam serdecznie - Pan Kleks
Pan Kleks
Czytacz

Postprzez jacekPlacekkk » 26 lut 2010, o 14:05

Pan Kleks napisał(a):Najczęściej są to posiadacze autek, które mają założone "byle co" i "byle jak" (mam na mysli oczywiście instalację gazową)

obrażasz nasze auta :wstyd:
BLUE JAZZ TDi --->

jacekPlacekkk
Gaduła

Postprzez Pan Kleks » 26 lut 2010, o 15:14

jacekPlacekkk...
nie obrażam aut, a tym bardzie nie obrażam ich użytkowników.
Jeżeli tak to ktoś odebrał - BARDZO PRZEPRASZAM
Przeczytaj jeszcze raz: <<Forum jest pełne przeciwników LPG. Najczęściej są to posiadacze autek, które mają założone "byle co" i "byle jak" (mam na mysli oczywiście instalację gazową)>>
Uważam że prawidłowo dobrana instalacja, założona w rzetelnym i fachowym warsztacie MUSI użytkownikowi sprawić radość i oszczędności. Instalacje zamontowane przez "paproków" mszczą się kiepską pracą silnika, częstymi usterkami - a co za tym idzie - powodują narzekanie właścicieli i deklaracje: "że juz nigdy w życiu gazu ....."

pozdrawiam serdecznie - Pan Kleks
Ostatnio edytowano 26 lut 2010, o 18:19 przez Pan Kleks, łącznie edytowano 1 raz
Pan Kleks
Czytacz

Postprzez jacekPlacekkk » 26 lut 2010, o 15:37

Pan Kleks napisał(a):pozdrawiam serdecznie (przepraszam tych, którzy poczuli się urażeni) - Pan Kleks

Luz Bluz :!: :mrgreen:
BLUE JAZZ TDi --->

jacekPlacekkk
Gaduła

Postprzez Pro100 » 26 lut 2010, o 22:03

Dokładnie tak jak Pan Kleks mówi przecież ludzie wymyślili lpg żeby oszczędzać a nie jeździć za tę samą cenę jak na pb
Pro100
VIP

Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez czepi » 28 lut 2010, o 15:50

...prawda jest właśnie taka że jak jest porządnie założona instalka dobrej firmy to daje oszczędności i nie wpływa jakoś znacząco na osiągi... kiedyś byłem zdecydowanym przeciwnikiem LPG ale zdarzyło się że upolowałem ABFa który już miał instalkę. Wszyscy mi mówili wywalaj gaz zniszczysz silnik ale zacząłem jeździć na gazie ( po mieście na benzynie a na trasie gaz). Jak dotą nie miałem żadnych większych problemów a moja instalacja LANDI RENZO mimo już podeszłęgo wieku spisuje się całkiem nieźle i na pewno nie będę jej demontował.
czepi
Members

Postprzez Golfik1986 » 28 lut 2010, o 18:34

taak ja jestem przeciw i nigdy jush nie bede mial auta z gazem dla mnie to porazka. ale niech mi ktos nie mowi ze jak ktos robi 600km miesiecznie to oplaca sie zakladac lpg bo to bez sensu wydana kasa ktora nie wiem kiedy sie zwroci ja 600km robie w tygodniu
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)