Dobry mechanik w Katowicach?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez wiktor » 10 maja 2011, o 09:40

Witam potrzebuję dobrego mechanika w katowicach? Co się zna na golfach. Mam auto mk3 1.6 swieżo zalożony lpg. Coś mi ubywa płynu chłodniczego, ale nie wykryłem żadnych objawów apropo uszczelki i chce żeby jakiś mechanior sprawdził dobrze układ chłodniczy i wszystko inne co może być powodem. N a razie umówiłem się do gazownika, żeby zobaczył swoje. Więc czekam na propozycję warsztatów.Z góry dzięki:-)
wiktor
Berbeć

Postprzez pablomed » 10 maja 2011, o 23:48

Gazownik to chyba znajdzie bo na bank nieszczelne sa weże które założył do grzania reduktora. Nie widzisz wycieku bo płyn szybko paruje. Ale jak się silnik schłodzi a przejedziesz palcem po wszystkich złączkach od tych węży to znajdziesz. To nie jest robota dla szczególnego znawcy Golfów - to jest bardzo proste, a co do konkretnych mechaników to raczej spytaj na forum regionalnym jakimś tu mniejsza szansa że dostaniesz odpowiedź.
pablomed
Members

Postprzez wiktor » 11 maja 2011, o 09:51

Dzięki za info. Tak też myślałem z tym gazownikiem. Jadę jutro, dam znać wynikach. Dzięki bardzo za sugestie. Pozdrawiam
wiktor
Berbeć

Postprzez Marek1000 » 11 maja 2011, o 21:09

Na przyszłość polecam serwis www.rankingwarsztatow.pl - sam nie jednokrotnie z niego korzystałem, zwłaszcza opinie urzytkowników są przydatne.
Marek1000
Berbeć

Postprzez wiktor » 11 maja 2011, o 21:18

Dzięki, obadam:) Nie znałem tej stronki.

[ Dodano: 2011-05-13, 08:48 ]
Był parownik od gazu do wymiany, czego nie napisałem... wężę gość sprawdzał i wszystko podokręcał, ale mówił, że było tam coś nie tak. Czy ten parownik mógł być powodem uciekania płynu? Pompe odrzuciłem już na początku , bo była wymieniana po zakupie auta. Teraz będę obserwował...
wiktor
Berbeć

Postprzez pablomed » 20 maja 2011, o 18:22

wiktor napisał(a):Czy ten parownik mógł być powodem uciekania płynu?
tak ale to się rzadko zdarza i wymagało tylko wymiany jednej z membran w parowniku lub króćców przyłączeniowych - więc zostałeś trochę za drogo potraktowany, no ale nowy parownik to nowy, będzie spokój z nim na najbliższe 80-100 tysięcy więc niema co po fakcie żałować. A te węzę są zwykle marnej jakości i powinien ci je mechanik zmienić na nowe to jest groszowa sprawa, a po 3-4 latach robią się twarde, mają mikropęknięcia wówczas albo całkiem się łamią i robota od nowa plus koszty płynu.
pablomed
Members

Postprzez wiktor » 21 maja 2011, o 13:06

pablomed napisał(a):
wiktor napisał(a):Czy ten parownik mógł być powodem uciekania płynu?
tak ale to się rzadko zdarza i wymagało tylko wymiany jednej z membran w parowniku lub króćców przyłączeniowych - więc zostałeś trochę za drogo potraktowany, no ale nowy parownik to nowy, będzie spokój z nim na najbliższe 80-100 tysięcy więc niema co po fakcie żałować. A te węzę są zwykle marnej jakości i powinien ci je mechanik zmienić na nowe to jest groszowa sprawa, a po 3-4 latach robią się twarde, mają mikropęknięcia wówczas albo całkiem się łamią i robota od nowa plus koszty płynu.

Na szczęście instalacja świeżo założona, więc facet na gwarancji wymienił. Na razie wszystko jest ok. Ale z tymi wężami też pomyśle.
wiktor
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)