Duze spalanie gazu w Golfie 1.8-automat.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez szary36 » 19 lip 2011, o 08:24

Witam jezcze raz wszystkich.Jak juz wyzej pisałem mam nadal problem z duzym spalaniem gazy-w poprzednim poscie pomyliłem sie i napisałem ze za mało pali-a chodziło mi odwrotnie ze za duzo spala gazu...jak pisałem na butli 30 litrow gazu przejechałem na trasie nie ganiajac go 220 km.13-14 litrow w trasie to stanowczo za duzo spalił.prosze o pomoc moze ktos ma takiego golfa w automacie i wie ile mu spala...
adam
szary36
Berbeć

Postprzez AdamPLSieradz » 19 lip 2011, o 09:22

Mój Golf ze zwykłą skrzynią z silnikiem 1.8 ABS z instalacją BRC pali ok 10 - 11 litrów po mieście, a ok 9 w trasie. Na pewno automatyczna skrzynia zwiększa spalanie o ok 1 l co jest normalne, te silniki nigdy oszczędne nie były niestety. Jednak faktycznie aż tak dużo palic nie powinien. W Twoim przypadku może masz źle wyregulowaną instalację, trzeba skoczyc do gazownika. Może trzeba będzie wymienic filtr gazu. A spalanie na benzynie jest normalne ? Sprawdziłbym też w jakim stanie jest filtr powietrza on też jeśli jest zabrudzony może zwiększyc spalanie.
AdamPLSieradz
Badacz tematu

Postprzez eckolizak » 29 lip 2011, o 19:50

Witam.

Mam golfika 1.8 benz - gaz. Gdy go kupilem mialem spalanie po miescie kolo 18 l a na trasie tez tak jak TY 13-14.

Pojechalem do dobrego gazownika wyregulowal mi gaz na komputerze pokazalo mu 40 procent wieksze spalanie. Wymienilem filtr powietrza i teraz pali mi w miescie 12-13 na trasie zejdzie nawet do 9 litrow :)
eckolizak
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)