Duże spalanie LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez rawcio11 » 23 mar 2014, o 21:56

Ok .....Czy może jakiegos linka odnosnie tego kabelka bo niewiem jaki to ma byc ,żeby sobie znowu jakiegoś badziewia nie kupił ....Wielkie dzięki za podpowiedzi wszystkim jak cos zrobie z tym to napisze co i jak jest dalej.Odnosnie redutora tego nowego TOMASETTO ACHILLE AT07 to jakościowo to badziewo i cos posmigam na tym ......pozdr.... :super:
rawcio11
rawcio11
Czytacz

Postprzez adams » 24 mar 2014, o 03:06

1.6 ABU na centralce "włala" plus do tego na elpigazowskim redyktorze VEGA do 100 HP palił mi nawet nie połowe tego co Tobie. Tomasetto kosztuje połowę ceny reduktora Elpigazu i na dodatek założe się że ten reduktor elpigazu by Ci jeszcze pośmigał. Mojemu po 80 tysiącach wysiadł elektrozawór puszczający gaz do miksera. Koszt 80 zł z przesyłką - wymiana we własnym zakresie. Miałeś bardzo dobrą instalację a jakiś :wsciekly: :cenzura: papracz założył Ci polski reduktor który po malutkich przeróbkach bez problemu pasuje na podmiankę za VEGE i pali Ci jak smoczysko bo nie potrafił wyregulowac porządnie instalacji więc wpakował śrubę, dzięki czemu Twoja VOILA robi teraz za zwykły wyłącznik gazu a Ty masz zamiast II generacji Iszą. Normalnie mnie trzęsie jak widzę takich "fachowców" . Kurcze oddałem wszystkie papiery od gazu chlopakowi który kupił ode mnie golfa ale podam Ci za chwilę sklep gdzie ja się zaopatrywałem w części do tego reduktora (mam na mysli elpigazoski) znajdziesz tam sobie silniczek krokowy - bo w koncu nie wiem czy Ci wymontoał ten silniczek czy go łąskawie zostawił ?, i na forum w okolicach znajdziesz jakiś konkretny warsztat który Ci to wyreguluje. Nie wiem jak Ci sie tomasetto bedzie spisywal, ale czuję w kościach że ten elpigaz by jeszcze polatał. Po 100 tysiącach samochód (z tego co mi wiadomo nadal tak jest) pali nawet nie połowę tego co u Ciebie. OK masz większą pojemność to niech spali te 1-1,5 litra więcej ale nie dwa razy tyle :O Po autostradzie na 29 litrach auto załadowane w 4 osoby gaz tankowany na ESSO w Niemcach zrobiłem około 440 km. Na mieście nigdy nie wyskoczył ponad 10. Na trasie średnio 8 litrów palił.

[ Dodano: 2014-03-24, 02:20 ]
sklep to jest www.nagaz24.pl a forum na którym się dowiesz gdzie jechac żeby sie nei wkurzac na paprochów masz tutaj : http://lpg-forum.pl/warsztaty-lpg.html POWODZENIA :super:
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez rawcio11 » 30 mar 2014, o 10:52

Powiedzcie mi jeszcze czy przy drugiej generacji LPG silniczek krokowy ma mieć też zawór ręczny czy tylko silniczek krokowy >sterownik LPG VOILA plus AE 170 Elpigaz nowy reduktor tamsetto 100.............. :?: :?: :?: :?: :?:
rawcio11
rawcio11
Czytacz

Postprzez łukasz1983 » 30 mar 2014, o 14:20

rawcio11, Tylko krokowy.
Jak ma śrubę to jest pierwsza generacja.
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez rawcio11 » 30 mar 2014, o 15:05

OK..........
rawcio11
rawcio11
Czytacz

Poprzednia strona