Moderator: Moderator
prezesso napisał(a):a filtr powietrza kiedy zmieniałeś? Powinno się zmieniać co ok. 5 tys. km, LPG jest bardzo wrażliwy na zabrudzony filtr powietrza
bzy_mar napisał(a):Kolego ja mam podobny problem,tyle że u mnie się zaczęło gdy pewien mechanik uszczelnił mi podstawę wtrysku silikonem, od tej pory więcej pali, może coś gdzieś przestawił, nie wiem, ale już nie dołoży ręki do mojej golfiny, ale podstawę w końcu wymieniałem i teraz jadę na regulacje taką z prawdziwego zdarzenia i wymienię filterek gazu, sprawdzę parownik, to na początek, może będzie dobrze, a jak nie to dalej będę z tym walczył
ImperfectCell napisał(a):chodzi o wymiane podstawy wtrysku... czyli ta cala gumowa czesc laczaca przepustnice z kolektorem ssacym jezeli jest nieszczelna to wiadomo silnik moze lapac lewe powietrze http://moto.allegro.pl/item449980114_po ... _audi.html tak to wyglada... mozna to sprawdzic po przez ruszanie cala przepustnica i ta puszka nasadzona na niej podczas gdy pracuje silnik wtedy mozna czasami uslyszec jak silnik zmienia obroty chociaz ja polecalbym bardziej rozebranie tego i obejrzenie pozdro
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości