Duże spalanie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 28 wrz 2012, o 20:41

no nie wiem, na odległość fakt ciężko oceniać kogoś. Ale na ogół uszkodzenie sondy w II generacji LPG nie daje takiego wzrostu spalania, o woele większe jest na benie. Jesli mu ufasz to wymieniaj, ale życie uczy nas niestety zasady ograniczonego zaufania. Wydasz 2-3 stówki na sondę i może pomóc może nie,m a może wystarczy coś drobnego naprawić lub podregulowac. Idzie między innymi o to że u ciebie to jest nagła awaria o ile dobrze zrozumiałem, a sonda raczej pada stopniowo - zwłaszcza oryginał
pablomed
Members

Postprzez strzeliniasty » 29 wrz 2012, o 14:33

ja bym zaczal moze od:

- sprawdzenia stanu filtra powietrza (moze dostawac za malo powietrza)
- sprawdzic poziom plynu chlodniczego (parownik nie jest dokladnie schlodzony i sie przegrzewa)
- pod parownikiem od gazu jest zaworek na cieplym silniku odkrec spusc syf z parownika
- sprawdz stan swiec, przewodow, kopolki i palca
- wymiania filterka gazu
- na koniec jechac na regulacje

a po 2 primo - poranki juz sie robia chlodne, jak robisz autkiem 10km w jedna strone nie zdarzy zlapac temp wiec co za tym idzie wiecej spali
strzeliniasty
Members

Postprzez ares101 » 29 wrz 2012, o 18:05

strzeliniasty napisał(a):ja bym zaczal moze od:

apo 2 primo - poranki juz sie robia chlodne, jak robisz autkiem 10km w jedna strone nie zdarzy zlapac temp wiec co za tym idzie wiecej spali

Moj na 2 generacji lapie teraz 90 stopni po 3km ;p wiec zdarzy sie rozgrzac, moj 1.6 abu pali 11L ;/ tez troche duzo
ares101
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 29 wrz 2012, o 21:56

ares101 napisał(a):lapie teraz 90 stopni po 3km

pewny jestes ze lapie pelne 90stopni??

podlacz VAG a zobaczysz ze bedziesz mial z 40stopni a czujnik walniety i pokazuje wiecej :P
strzeliniasty
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)