Moderator: Moderator
buri2604 napisał(a):Pali mi 15 gazu i około litr benzyny na 100, nie iwem co jest, dopiero co go kupiłem.Z tego co słyszałem powinien max palić 13 gazu i to wtedy kiedy już naprawde bd go porządnie deptał. Wiecie może co jest nie tak?
buri2604 napisał(a):No włąśnie od dwóch innych znajomych którzy mieli lub mają golfa, lub inny samochód z tym samym silnikiem, rozmawiałem nawet z chłopakiem który w swoim życiu miał z 10 golfików, miał też 2.0 i max palił mu 11 mi powiedział, a jak mu deptał to 13 to już była góra A mi skubany czy nim zamulam i jade oszczędnie, czy też gniote, np 160 szybkie przystpieszanie i wgl, też pali 15, a 15 to minimum, bo max 16-17. A jak nim wracałem i też gniotłem, to średnia mi wyszła 11,5. Wymieniłem hamulce i lekko hamowało, może to jest ten problem. Też rozmawiałem z wójkiem i mi powiedział, ze miałtaki problem w jakimś pasacie o ile sie nie myle. Palił mu około 18, jeździł po mechanikach i nic, aż w końcu podłączył pod komputer i wykazało że niby sonda Lambda ta od spalin szwankowała i dlatego takie spalanie, po wymianie jej auto już paliło max 11.
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 55 gości