Dziurawy wąż odmy

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Dziurawy wąż odmy

Postprzez guzik517 » 4 lut 2014, o 18:28

Siemka. Mam pytanie odnośnie odmy, bo mam ją podziurawioną i czy ona może powodować dławienie po 4 tysiącach obrotów? nie wiem za co mam się wziąść a wszystkiego nie chce wymieniać. Czytałem że może kable,świece,przepustnica,sonda lub przepływka. Przepustnice nie tak dawno wymieniałem a po podpięciu komputera bład na sondzie wychodzi ale mechanik mi powiedział że to przez jazde na gazie.wyczyścił kopułke i coś pogrzebał przy rozrządzie i miało być ok. no jednak nadal muli i szarpie po 4 tysiącach :kwasny: . Silnik 1.6 gt AFT. Prosze o pomoc i z góry dzięki .pozdro
Guzik517
guzik517
Berbeć

Dziurawy wąż odmy

Postprzez KrzysztofKaty » 4 lut 2014, o 23:35

nie wiem dokladnie ale mozliwe ze lewe powietrze(odma dziurawa) na to wplywa gdyz przeplywka tego nie ogarnia ale pewnosci nie mam bo w moim tego ni ma a ja uczylem sie na fiacie 125 i 126 :(

[ Dodano: 2014-02-04, 22:37 ]
ale w malcu np: nieszczelna podstawka gaznika znacznie wplywala na jakosc pracy silniczka wiec trza wyeliminowac lewe powietrze :) sprobuj to owinac np izolacja i zobacz czy to pomoze:) jak tak to juz masz odpowiedz:)
KrzysztofKaty
Czytacz

Postprzez guzik517 » 5 lut 2014, o 11:39

Zamówiłem już węże i zobaczymy co się zmieni.Jak nie to za co innego bedzie trzeba się wziąść :-( Dzięki za odpowiedz pozdro ;-)
Guzik517
guzik517
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)